Το Κατάρ ξοδεύει 500 εκατ. δολάρια ή διαφορετικά 467 εκατ ευρώ την εβδομάδα για το Μουντιάλ του 2022! Χρήματα που δίνονται, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιταλική ιστοδελίδα calcioefibnanza, προκειμένου να δείξει στη διεθνή κοινότητα του ποδοσφαίρου σε πέντε χρόνια, ότι έκανε τη σωστή επιλογή. O υπουργός Οικονομικών του Κατάρ, Αλ Σαρίφ -Αλ Εμαντί, ο οποίος δημοσίευσε αυτά τα στοιχεία, πρόσθεσε, επίσης, ότι ο ρυθμός αυτής της δαπάνης θα μπορούσε να συνεχιστεί για τα επόμενα τρία, τέσσερα χρόνια.
Τα έξοδα σίγουρα δεν αφορούν μόνο γήπεδα, αλλά και όλα όσα περιστρέφονται γύρω από την διοργάνωση του Μουντιάλ, όπως έργα σε αυτοκινητόδρομους, σιδηρόδρομους, λιμάνια, αεροδρόμια και νοσοκομεία φυσικά. Εχει αρθεί εν μέρει η επιδότηση για τη βενζίνη και η κυβέρνηση ανέβαλε επίσης κάποια κατασκευαστικά έργα. Υπάρχει επίσης ένα σχέδιο για την εισαγωγή ενός φόρου προστιθέμενης αξίας στις αρχές του επόμενου έτους, που θα μπορούσε να αναβληθεί για το 2019. «Το 90% των συμβάσεων για το 2022 έχουν ήδη ανατεθεί,» δήλωσε ο υπουργός οικονομικών.
«Προσπαθούμε να τελειώσουν τα πάντα στην ώρα τους: δεν θέλουμε οι άνθρωποι να αρχίσουν να φτάσουν στη χώρα μας, ενώ εμείς ακόμα να φτιάχνουμε ακόμα τους τοίχους». Εν τω μεταξύ, τις τελευταίες ημέρες οι επιθεωρητές της «Building and Wood Workers’ International» μια διεθνή ένωση εργαζομένων , έκανε επίσκεψη, σε ένα από τα εργοτάξια, όπου πριν από ένα χρόνο πέθανε ένας εργαζόμενος από το Νεπάλ. «Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τους εργαζόμενους για τις συνθήκες διαβίωσης και την εργασία τους,» δήλωσε ένας εκπρόσωπος.
tempo24.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *