Έμεινε στη μνήμη όλων σαν Νόρμαν Μπέιτς στον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε στο μεγαλύτερο θρίλερ των εποχών «Ψυχώ». Ο Χολιγουντιανός ηθοποιός για τους περισσότερους αποτελούσε αμφιλεγόμενη προσωπικότητα με πολλές ευαισθησίες αλλά και παραξενιές.
Στο βιογραφικό του έχει 60 ταινίες αλλά με ρόλο-σταθμό αυτόν στο θρίλερ «Ψυχώ». Φήμες ήθελαν ο Άντονι Πέρκινς να έχει ομοφυλοφιλικές τάσεις αν και στο τέλος παντρεύτηκε και έκανε οικογένεια. Το τέλος του ήταν τραγικό αφού έφυγε από τον ιο του aids αλλά το ίδιο και ο θάνατος της συζύγου του η οποία 9 χρόνια μετά βρέθηκε στο αεροπλάνο που έπεσε στους δίδυμους πύργους και βρήκε τραγικό θάνατο.
Ο Πέρκινς έκανε το ντεμπούτο του το 1953 στην ταινία Η ηθοποιός και βραβεύτηκε με τη Χρυσή Σφαίρα ως πρωτοεμφανιζόμενος ηθοποιός. Για τη δεύτερη ταινία του, Ο άνθρωπος δίχως όπλα (1956), προτάθηκε για Όσκαρ Β’ Ανδρικού ρόλου. Το 1957 ενσάρκωσε τον παίκτη της ομάδας μπέιζμπολ Boston Red Sox, Jimmy Piersall, στην αυτοβιογραφική ταινία Η σκιά του φόβού. Το 1958 πρωταγωνίστησε με τη Σίρλεϊ Μπουθ και τη Σίρλεϊ Μακλέιν στην ταινία Έτοιμοι για γάμο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, συμπρωταγωνίστησε επίσης στην ταινία Πόθοι κάτω από τις λεύκες (1958) με τη Σοφία Λόρεν, και έπαιξε ένα αστέρι του μπάσκετ στη ρομαντική κωμωδία Οι γυναίκες τρελαίνονται για τους ψηλούς (1960) με την Τζέιν Φόντα.

Το 1960 έγινε παγκόσμια γνωστός ως Νόρμαν Μπέιτς, ο ανθρωποκτόνος ιδιοκτήτης του Μπέιτς Μοτέλ στην ταινία Ψυχώ, που σκηνοθέτησε ο Άλφρεντ Χίτσκοκ. Γι’ αυτή του την ερμηνεία κέρδισε το Βραβείο καλύτερου ηθοποιού από το International Board of Motion Picture Reviewers.
Ο Πέρκινς έλαβε μέρος σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις του Μπρόντγουεϊ και ήταν ισόβιο μέλος του Actors Studio. Το 1958, ήταν υποψήφιος για το βραβείο Tony για την υποκριτική του ερμηνεία στο «Look Homeward, Angel». Το 1960 ήταν πάλι υποψήφιος για το Βραβείο Τόνυ Καλύτερου Ηθοποιού σε μιούζικαλ για το έργο «Greenwillow». Μεταξύ άλλων πρωταγωνίστησε στις παραστάσεις «The Star-Spangled Girl» (1967) του Νιλ Σάιμον και «Romantic Comedy» (1979) του Bernard Slade με συμπρωταγωνίστρια τη Μία Φάροου.

Στις 9 Αυγούστου 1973 παντρεύτηκε τη φωτογράφο Berinthia Berenson και απέκτησαν δυο γιους. Εκτός από γυναίκες, ο Πέρκινς είχε σχέσεις και με άντρες, γεγονός που κράτησε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
Ο Πέρκινς πέθανε σε ηλικία 60 χρονών, στο σπίτι του στο Λος Άντζελες από Έιτζ. Η σύζυγός του σκοτώθηκε την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, ήταν επιβάτης σε ένα από τα αεροπλάνα που έπεσαν επάνω στους Δίδυμους Πύργους του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου
πηγη thetoc.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *