%ce%bb%cf%85%ce%ba1
Οι φωτογραφίες είναι πραγματικά εντυπωσιακές! Μας έρχονται από την Σερβία και δείχνουν έναν πραγματικά τεράστιο λύκο. Το μεγέθους του, συγκρινόμενο με το μεγέθους του αυτοκίνητου και του ανθρώπου, είναι πραγματικά γιγάντιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις περισσότερες βαλκανικές και ανατολικές χώρες ο λύκος βρίσκεται σε αφθονία και συγκαταλέγεται στα θηρεύσιμα είδη. Η διαχείριση του μέσα από την κυνηγετική κάρπωση εξασφαλίζει, πέρα από την βιωσιμότητα του είδους, και οικονομικούς πόρους για τις τοπικές κοινωνίες αφού προσελκύει ντόπιους ή ξένους κυνηγούς που καταβάλουν μεγάλα ποσά για την θήρευση του.
Έτσι αποφεύγονται και οι αυθαίρετες ενέργειες (δηλητήρια κ.λ.π) από τους κτηνοτρόφους που υφίστανται ζημιά από την ύπαρξη των λύκων. Φυσικά αντιμετωπίζονται ως κυνηγετικότρόπαιο που βαθμολογείται με συγκεκριμένη κλίμακα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα που αντλήσαμε από το διαδίκτυο η βαθμολογία του συγκεκριμένου λύκου αποτελεί βαλκανικό ρεκόρ!
%ce%bb%cf%85%ce%ba2
Όλα αυτά στα βαλκάνια. Αντίθετα στην Ελλάδα παρά την αλματώδη αύξηση του πληθυσμού των λύκων και τις συνεχείς επιθέσεις σε κοπάδια (ειδικά τα τελευταία χρόνια) εξακολουθεί να συμπεριλαμβάνεται στα αυστηρά προστατευόμενα είδη.
κείμενο: Ακτήμων Κυνηγός
kynoclub.gr/

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *