Του Νίκου Θ. Νταή
%ce%ba-%cf%85-%ce%bc%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b1%cf%83
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, κατά την τελευταία επίσκεψή μου στο Νέο Κτίριο του Κ.Υ. Μύτικα αντίκρισα, την τοποθέτηση των παραθυρόφυλλων και την ολοκλήρωση της πλακόστρωσης των εσωτερικών του χώρων, ενώ διαμορφώνεται και ο εξωτερικός χώρος για την αξιοποίησή του με κατασκευή ακόμη και πισίνας για τους ασθενείς. Όπως με πληροφόρησε ο εργολάβος κ. Νταλιάνης, ο οποίος εργάζονταν εντατικά με το συνεργείο του, θα επανέλθει για την τοποθέτηση των μαρμάρων στους εξωτερικούς χώρους και στα παράθυρα μετά το πέρας του χρωματισμού των εσωτερικών χώρων και του κτιρίου από ειδικό συνεργείο που έρχεται και αυτό εντός των προσεχών ημερών
Η εξέλιξη αυτή ικανοποιεί πλήρως το λαϊκό συναίσθημα και ελπίζουμε μετά την ολοκλήρωση όλων των εργασιών να ακολουθήσει βιοϊατρικός εξοπλισμός του σύγχρονου αυτού Κ.Υ., για να μην μείνει μόνο σαν εξωραϊστικό κτίριο και να μην ισχύσει η λαϊκή ρήση «Τι ωφελεί τον ασθενή η χρυσή κλίνη!»
Έχουμε χρέος με το δημοσίευμά μας αυτό να συγχαρούμε την ανάδοχο του έργου Μηχανικό κ. Αικατερίνη Τσιπά για την συνέπεια στην εκτέλεση των εργασιών ολοκλήρωσης του Νέου Κτιρίου και στις υποχρεώσεις της και τον Υποδ/τή της 6ης Υ.ΠΕ. κ. Μιλτιάδη Ζαμπάρα, συμπατριώτη μας, ο οποίος ενέργησε για την συνέχιση των εργασιών ολοκλήρωσης του έργου και να τον ενθαρρύνουμε στις φιλότιμες προσπάθειες, που καταβάλλει, για να σταθεί όρθιος ο τομέας της Υγείας και ελπίζουμε στην επάνδρωσή του με ιατρικό προσωπικό και να επιλύσει και το πρόβλημα της επαναφοράς του ημιφορτηγού αυτοκινήτου στο Κ.Υ. Μύτικα προς το οποίο έχει γίνει η Δωρεά και του οδηγού του Ασθενοφόρου ή με την επαναφορά του μόνιμου στην οργανική του θέση στο Κ.Υ. Μύτικα από το Κ.Υ. Αστακού ή με την απόσπαση του Μυτικώτη οδηγού από το Κ.Υ. Αστακού.
ky-mytika3
Είναι κρίμα και αδικία κ. Ζαμπάρα να υπηρετούν στο Κ.Υ. Αστακού τρεις οδηγοί και ΚΑΝΕΝΑΣ στο Κ.Υ. Μύτικα σε μια προβληματική περιοχή με 5 Τ. Κοινότητες και 2 Νησιά Καλάμου και Καστού με 3 Τ. Κοινότητες! Τα επείγοντα περιστατικά είναι συχνά. προχθές συνέβη εγκεφαλικό επεισόδιο σε μια κάτοικο του Μύτικα. Το Ασθενοφόρο του Κ.Υ. Μύτικα σταθμευμένο στο υπόστεγό του και δεν είχαμε οδηγό να την μεταφέρει στο Νοσ/μείο Λευκάδας. Περιμέναμε μια ώρα να έρθει από το Κ.Υ. Αστακού. Είναι δίκαια, σωστά και λογικά τα πράγματα αυτά; Η αναλγησία και η περιφρόνηση προς την ανθρώπινη ζωή στο αποκορύφωμά τους! Στο αποκορύφωμα όμως έχει φτάσει και η οργή και η αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής μας και μάλιστα τους χειμερινούς αυτούς μήνες και ας μην λησμονούν οι ιθύνοντες την λαϊκή ρήση «Φωνή λαού οργή Κυρίου»…. Εκτός και αν φωνάζουμε σε «ώτα μη ακουόντων»…., οπότε απομένει να έρθουμε σύσσωμοι να βροντοφωνάξουμε και να διαμαρτυρηθούμε ενώπιων της 6ης Υ.ΠΕ. στην Πάτρα…..
Είναι θέμα ζωής και θανάτου το πρόβλημά μας αυτό! Δεν πάει άλλο…..
Η ικανότητα όμως στο να διοικήσεις κρίνεται από την πρόβλεψη των μελλόντων να συμβούν γεγονότων…. ΣΠΕΥΣΑΤΕ…..«Οι καιροί ού μενετοί…..»
Μύτικας Αιτ/νίας Νοέμβριος 2016
Νίκος Θ. Νταής
ksiromeritikimatia.blogspot.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *