Πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Κατούνας το 1ο Φεστιβάλ Ξηρομερίτικης Γευσιγνωσίας.

Ο κόσμος στην πλατεία της Κατούνας από τις 16.30 είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει Ξηρομερίτικη Γαστρονομία με με τοπικά προϊόντα τα οποία ετοίμασαν 3 ΙΕΚ και οι σύλλογοι γυναικών της περιοχής .
Η Κατούνα ανήκει στο μεγάλο σύμπλεγμα της Δυτικής Ελλάδας με πλούσια ιστορία όσον αφορά τις γεύσεις της και τα φαγητά της.
Οι τοπικές σχολές ΙΕΚ με ειδικότητα μαγειρικής, αλλά και ο σύλλογος γυναικών Κατούνας και το γυναικείο τμήμα του πολιτιστικού συλλόγου Κωνωπινιωτών οι » Δώδεκα Απόστολοι » είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν , να προβάλλουν τις ικανότητές τους και να διαγωνιστούν συμβάλλοντας στην καθιέρωση του Φεστιβάλ της Ξηρομερίτικης Γευσιγνωσίας.
Οι κύριοι παρουσιαστές της εκδήλωσης ήταν ο Executive Chef Βησσαρίων Παρθένης και ο Executive Chef και πρόεδρος της Ένωσης Γαστρονομίας Ελλάδος Σπύρος Δόσης οι οποίοι μαγείρεψαν και αποκάλυψαν τα μυστικά της κουζίνας σε μικρούς και μεγάλους χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα .
Στην εκδήλωση θα συμμείχαν :
το Δημόσιο ΙΕΚ Λευκάδος
το Δημόσιο ΙΕΚ Βόνιτσας
το Ιδιωτικό ΙΕΚ Τομή Αγρινίου ,
ο Σύλλογος Γυναικών Κατούνας
το Γυναικείο Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κωνωπίνας ” Οι Δώδεκα Απόστολοι “












πηγη φωτο katounanews,facebook

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *