Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΝΕΑΟΓΑ: Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε αίτηση στα ΚΕΠ για τον κοινωνικό...

ΟΓΑ: Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε αίτηση στα ΚΕΠ για τον κοινωνικό τουρισμό


Στις 25 Ιουλίου ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τα φετινά προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (κοινωνικός τουρισμός) στα ΚΕΠ, σύμφωνα με την διοίκηση του ΟΓΑ.
Οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ που επιθυμούν να επωφεληθούν από τις παροχές για το 2017 όπως και οι επιχειρηματίες (ξενοδόχοι, τουριστικοί πράκτορες, βιβλιοπώλες, θιασάρχες κ.α.) που θέλουν να συμβληθούν με τον Οργανισμό πρέπει να σπεύσουν να υποβάλλουν αιτήσεις εντός των επόμενων ημερών.
Οι δικαιούχοι αγρότες υποβάλλουν αιτήσεις στα ΚΕΠ όλης της χώρας και οι επιχειρηματίες ηλεκτρονικά στον ιστότοπο του ΟΓΑ (www.oga.gr- προγράμματα Αγροτικής Εστίας).
Υπενθυμίζεται ότι για την Λέσβο, ο ΟΓΑ φέτος διαμόρφωσε ειδικό πρόγραμμα με στόχο την τόνωση της πληγωμένης τοπικής κοινωνίας και οικονομίας. Ο Οργανισμός έχει δεσμεύσει για το νησί 6.500 δελτία κοινωνικού τουρισμού, 7πλασιάζοντας τα δικαιώματα των αγροτών της Λέσβου (πέρυσι διατέθηκαν 930 δελτία) και διπλασιάζοντας (από 5 σε 10 )τον αριθμό των δικαιούμενων διανυκτερεύσεων.
Ταυτόχρονα, για να τονωθεί η τουριστική κίνηση του νησιού, όσοι επιλέξουν να κάνουν διακοπές με τα δελτία του ΟΓΑ στην Λέσβο, θα δικαιούνται επίσης 10 διανυκτερεύσεις αντί για 5, ενώ θα επιδοτηθούν και για το εισιτήριο της μετακίνησής τους με 50 ευρώ / άτομο & 25 ευρώ το μειωμένο.
Ο Οργανισμός ενημερώνει τους δικαιούχους που θα κληρωθούν και θα ταξιδέψουν στην Λέσβο πως πρέπει να κρατήσουν τα αποκόμματα 1 των εισιτηρίων τους, ώστε να αιτηθούν την ειδική επιδότηση από τον ΟΓΑ, μετά την επιστροφή τους.
Υπενθυμίζουμε πως ο ΟΓΑ θα διαθέσει σε ΟΛΟΥΣ τους δικαιούχους του νομού (χωρίς κλήρωση) που θα υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής δωρεάν βιβλία (αξίας 20 ευρώ/ δικαιούχο).
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ/ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβληθούν στα ΚΕΠ, όπου οι δικαιούχοι μπορούν να προσέρχονται μέχρι 25/7/2017 έχοντας μαζί τους:
1. Οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής τους Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) καθώς και των προστατευομένων 2 μελών τους (π.χ. βιβλιάριο υγείας, βεβαίωση ΑΜΚΑ κ.λπ.) ή οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου (ΑΜ) ΟΓΑ (π.χ. ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων ή απόκομμα καταβολής εισφορών κ.λπ.).
2. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.
3. Στην περίπτωση συνταξιούχων ΟΓΑ που έχουν υπαχθεί στον ΕΦΚΑ και πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση απαιτείται επιπλέον η γνωστοποίηση αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας ή η απόφαση της υγειονομικής επιτροπής.
ΠΗΓΗ