ravani-xiromerou1
Το γλυκό ραβανί το χούμε συνδυάσει πολλοί από εμάς με την παράδοση και τις παιδικές μας αναμνήσεις αφού είναι το γλυκό που έφτιαχναν στο νομό Αιτωλοακαρνανίας πολύ συχνά σε γιορτές οι νοικοκυρές!Δείτε ην απλή και νόστιμη συνταγή!
Υλικά
500 γρ σιμιγδάλι χοντρό
500 γρ σιμιγδάλι ψιλό
1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
4 ποτήρια (νερού) νερό
2 ποτήρια (νερού) λάδι (ελαιόλαδο)
2- 3 κάψουλες βανίλιας
1 πορτοκάλι ακέρωτο (ξύσμα και χυμό)
1 λεμόνι ακέρωτο (ξύσμα και χυμό)
κανελοζάχαρη (κανέλα- ζάχαρη) για το πασπάλισμα
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και το πορτοκάλι, και τις βανίλιες.
Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να πάρει βράση.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι σαν βροχή και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει το μείγμα.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε δυνατά με μια κουτάλα για 3- 4 λεπτά το μείγμα μέχρι να δέσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.igastronomie.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *