ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Παρόλο που έχασε την όρασή του σε ποσοστό 99%, στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2012, έγραψε 20 σε όλα τα μαθήματα.

Ο Στράτος Εγγλέζος έχασε την όρασή του από δυόμισι ετών λόγω ατροφίας του οπτικού νεύρου. H θέλησή του όμως και η υποστήριξη από την οικογένειά του, τον οδήγησε όχι μόνο να αποφοιτήσει με βαθμό 20 από το λύκειο του χωριού του, αλλά βαθμολογήθηκε με 20 και σε όλα τα μαθήματα Θεωρητικής Κατεύθυνσης στα οποία εξετάστηκε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Σε μικρή ηλίκια ο Στράτος, μετακόμισε μαζί με τους γονείς του στην Θεσσαλονίκη, προκειμένου να μπορέσει να φοιτήσει σε ειδικό δημοτικό σχολείο και Γυμνάσιο. Αφού ολοκλήρωσε με επιτυχία την φοίτηση του στα προαναφερθέντα σχολεία, η οικογένεια Εγγλέζου επέστρεψε και εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Παμφίλλα, ένα μικρό χωριό (περίπου 1500 κατοίκων) λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Μυτιλήνη.
Στο Λύκειο, η σημαντική συμβολή των εκπαιδευτικών, εξασφάλισε την παροχή ειδικού εξοπλισμού, ώστε να μπορέσει ο Στράτος να παρακολουθήσει όλα τα μαθήματα. Η θέληση του Στράτου να ξεπεράσει τα συνεχή εμπόδια, δεν επιβραβεύτηκε καθιστώντας τον απλά νικητή. Ο όρος νικητής υποτιμά κατά πολύ την προσπάθειά του. Ο Στράτος Εγγλέζος είναι ένας σύγχρονος θριαμβευτής ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, αποτελώντας ένα παράδειγμα μίμησης για όλους μας.
Συντάκτης: Ευάγγελος Χόβολος
Πηγές: Εφημερίδα Ελευθεροτυπία (30.06.2012), tanea.gr, newest24.gr, plomarinews.gr
.matheallios.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *