Τραγική ήταν η κατάληξη των ερευνών για το αεροσκάφος της Αερολέσχης Λάρισας, το οποίο αναζητούνταν από το βράδυ της Τετάρτης, όταν και χάθηκε από το ραντάρ.
Τα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφος βρέθηκε στην περιοχή Δένδρα λίγο έξω από την Λάρισα, γύρω στις 3:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Νεκροί εντοπίστηκαν οι δυο επιβαίνοντες στο διθέσιο αεροσκάφος που συνετρίβη πάνω σε δένδρα, 500 μέτρα μακριά από τον αεροδιάδρομο της Αερολέσχης Λάρισας.
Το σημείο που έπεσε το αεροσκάφος είναι δίπλα από τον αρχαιολογικό χώρο της «Άργισσας» και το χωριό Δένδρα Τυρνάβου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και οι δύο επιβαίνοντες βρέθηκαν δεμένοι στα καθίσματα του αεροσκάφους.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε η ΕΡΤ, το ένα από τα δύο μέλη του πληρώματος είναι στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας ενώ το δεύτερο μέλος του πληρώματος, απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό του είχαν ξεκινήσει στις 9.45 το βράδυ, όταν ειδοποιήθηκαν Πυροσβεστική, Αστυνομία και ΕΚΑΒ που κτένισαν την περιοχή, έχοντας την βοήθεια εθελοντών και από αέρος ελικοπτέρων του Στρατού και του Ναυτικού.
Περίπου δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα ιδιώτης που έπαιρνε μέρος στις έρευνες ειδοποίησε τους πυροσβέστες ότι το εντόπισε και μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας και με την βοήθεια ελικοπτέρου Απάτσι έφθασαν στο σημείο όπου βρέθηκαν μπροστά σε μια τραγωδία, καθώς οι δυο επιβαίνοντες ήταν νεκροί στα συντρίμμια του αεροσκάφους.
Το θρίλερ ξεκίνησε στις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης, όταν το μονοκινητήριο έπρεπε να προσγειωθεί στην αερολέσχη Λάρισας και δεν προσγειώθηκε ποτέ… Τότε σήμανε αμέσως συναγερμός και ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο επιβατών, ηλικίας γύρω στα 40.
Αναλυτικά, το Υπερελαφρύ αεροσκάφος τύπου TL 20 της Αερολέσχης Λάρισας εντοπίστηκε λίγο μετά τις δύο τα ξημερώματα σε αγροτική περιοχή μεταξύ Δέντρων και Πλατανουλίων
Αμέσως στο σημείο έφτασαν δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και όλες οι δυνάμεις που συμμετείχαν στις έρευνες για τουλάχιστον 5 ώρες.
Πρώτο μέλημα αποτέλεσε ο απεγκλωβισμός των επιβαινόντων με τους πυροσβέστες να κόβουν τις ζώνες προκειμένου να βγάλουν από το πιλοτήριο τους δύο άτυχους άνδρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει το larissanet το αεροσκάφος εντόπισε ιδιώτης ο οποίος και ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ είχε χτενιστεί από επίγειες και εναέριες δυνάμεις, δεν έγινε εφικτό να εντοπιστεί το αεροσκάφος λόγω της νύχτας που δυσκόλευε τις προσπάθειες.
Γι’ αυτό το λόγο το πεδίο ερευνών είχε ανοίξει σε εύρος και εκτείνονταν από τα Δέντρα και τα Πλατανούλια, όπου είχε δώσει το τελευταίο στίγμα το αεροσκάφος έως και την Τερψιθέα που είναι η έδρα της Αερολέσχης Λάρισας.

madata.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *