perifereia-dytikis-ellados-660x400-660x336_f106301076
Ένα τετραήμερο εκδηλώσεων για την Ψυχική Υγεία συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μαζί με φορείς και τη στήριξη του Δήμου Πατρέων, ενόψει και της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας.
Συγκεκριμένα συνδιοργανωτές είναι: Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών Πάτρας, Κέντρο Ψυχικής Υγείας Πάτρας Γενικού Νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας», Ψυχιατρική Κλινική Π.Γ.Ν.Π., Δομές Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Κοινωνικής Επανένταξης «Ψυχαργώ» της Ψ/Κ του Π.Γ.Ν.Π., Σύλλογος για την Ψυχική Υγεία – ΣΟΨΥ Πάτρας, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ε.Κε.ΨΥ.Ε Πάτρας «Οι Άγιοι Ανάργυροι», Σύλλογος Αυτοεκπροσώπησης Ατόμων με Ψυχική Αναπηρία «Σθένος», Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης Ν. Αχαΐας «Φάρος», Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Αποκατάστασης και Ένταξης Ευπαθών Ομάδων Πληθυσμού «Οι Γέφυρες ΚΟΙΝΣΕΠ», Οικοτροφεία Κλίμακα – Σεμέλη, Παιδοψυχιατρικό Τμήμα, Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, Πατρών, Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο.
Στη διάρκεια συνέντευξης που έγινε στο κτίριο του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου- Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Πατρών ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του 4ημέρου που θα γίνει από αύριο Παρασκευή 7 Οκτωβρίου έως και την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, στην Πάτρα.
Περιλαμβάνονται ποικίλες δράσεις όπως ενημερωτικά περίπτερα, παρουσίαση χορευτικών και θεατρικής παράστασης, έκθεση φωτογραφίας και μπαζάρ έργων των δομών, ενώ την τελευταία ημέρα θα διεξαχθεί Ημερίδα με θέμα: «Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και ο Ρόλος της Οικογένειας».
Μιλώντας στη συνέντευξη ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε Θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος ευχαρίστησε του φορείς για την συνεργασία, αναφέρθηκε στην συνειδητή επιλογή του χώρου για την πραγματοποίηση της συνέντευξης τύπου και την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο χώρος της ψυχικής υγείας.
Παράλληλα, υπογράμμισε την έμπρακτη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη διοργάνωση, εντάσσοντας εκδηλώσεις για την ψυχική υγεία στο ετήσιο σχέδιο πρόληψης και προαγωγής της υγείας, ευαισθητοποιώντας παράλληλα τον πολίτη.
«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συνεχίσει να ακολουθεί μία κοινωνική πολιτική δίπλα στον πολίτη, στηρίζοντας και αναγνωρίζοντας το έργο που επιτελούν οι Δομές Ψυχικής Υγείας, υπό συνθήκες αντίξοες, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες», τόνισε ο κ. Χαροκόπος.
Στη συνέντευξη συμμετείχαν η Διευθύντρια του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Πατρών Β. Σιγάλα, η Διευθύντρια του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Πάτρας Κ. Σωτηριάδου, ο Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών Πάτρας και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κοι.Σ.Π.Ε. «Φάρος» Στ. Κούλης και η πρόεδρος του ΣΟΨΥ Πάτρας και πρόεδρος της Κοιν.Σ.Επ. Ένταξης «Οι Γέφυρες» Χρ. Μπίκου.
Άπαντες αναφέρθηκαν στην σημαντικότητα της διοργάνωσης που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην περιοχή και στην συνεργασία των δημοσίων και ιδιωτικών φορέων ψυχικής υγείας ενώ εξέφρασαν και την αγωνία τους για το μέλλον των Δομών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας εξαιτίας της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης ενώ τα περιστατικά και ο αριθμός των ατόμων που χρήζουν υπηρεσίες ψυχικής υγείας συνεχώς αυξάνεται.
Κλείνοντας, ο Βοηθός Περιφερειάρχη ενημέρωσε για την έκδοση εντύπου από την Περιφέρεια, όπου θα παρέχονται πληροφορίες για τις δημόσιες και ιδιωτικές Δομές Ψυχικής Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και το οποίο θα διανέμεται στις εκδηλώσεις, ενώ τέλος απηύθυνε κάλεσμα προς κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη για ενεργή συμμετοχή.

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *