Το διαμαντένιο κολιέ που φόρεσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα σε έξοδό της για να παρακολουθήσει παράσταση μπαλέτου μόλις δύο μήνες πριν από το θάνατό της, βγαίνει σε δημοπρασία για τιμή που μπορεί να αγγίξει τα… 10 εκατομμύρια λίρες.

Πρόκειται για ένα μοναδικό διαμαντένιο κολιέ, που αποτελείται από 178 διαμάντια και τα αγαπημένα μαργαριτάρια της. Η ιστορία αυτού του κολιέ έχει ιδιαίτερη αξία, αφού εκτός από την τεράστια χρηματική του αξία, έχει και συναισθηματική αφού το φόρεσε η πριγκίπισσα λίγο πριν πεθάνει.
Το «Swan Lake Suite» δημιουργήθηκε με τη συμβολή της Νταϊάνα, και ονομάστηκε έτσι επειδή η πριγκίπισσα το φόρεσε στην παράσταση Λίμνη των Κύκνων στο Royal Albert Hall τον Ιούνιο του 1997.
Αυτή ήταν μια από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της.
Αμέσως μετά το γκαλά, η Νταϊάνα επέστρεψε το κολιέ στον κοσμηματοπώλη Garrard, για να της κατασκευάσει ασορτί σκουλαρίκια. Ωστόσο, δεν κατάφερε να τα φορέσει ποτέ, αφού σκοτώθηκε δύο μήνες αργότερα.
Αργότερα, ο Garrard πούλησε το κόσμημα σε Βρετανό επιχειρηματία που το ήθελε για τη σύζυγό του. Εκείνος με τη σειρά του το έβγαλε δημοπρασία το 1999, δίνοντας ένα μέρος από τα έσοδα στο Ταμείο για τη μνήμη της Νταϊάνα.
Splash
Splash
Το 1999, ένας συλλέκτης στις ΗΠΑ πλήρωσε περισσότερες από 360.000 λίρες για να το αγοράσει, μαζί με τα σκουλαρίκια.
Αργότερα, το κόσμημα πέρασε στην ιδιοκτησία ενός δισεκατομμυριούχου Τεξανού, ο οποίος το κράτησε στο κατάστημά του στο Χιούστον, όπου είχε βάλει σε βιτρίνα για να προσελκύει πελάτες.
Σήμερα, το κόσμημα ανήκει σε ένα ζευγάρι από την Ουκρανία, το οποίο πλήρωσε 500.000 λίρες για να το αποκτήσει το 2010. Ωστόσο, η τιμή του έχει εκτοξευτεί, και το ζευγάρι υπολογίζει ότι θα πιάσει την εξωφρενική τιμή των 9.6 εκ. λιρών.
πηγη .thetoc.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *