βουνο1
Στα Βλιζιανά και πιο συγκεκριμένα στο ναό της Aγίας Δευτέρας βρέθηκεο σκηνοθέτης Βασίλης Ντούρος με το τηλεοπτικό συνεργείο του για τα γυρίσματα της ταινίας «Το βουνό μπροστά».
«Το βουνό μπροστά» είναι μια από τις 11 ταινίες μεγάλου μήκους που εγκρίθηκαν και επιχορηγήθηκαν από το Ελληνικό Κέντρο κινηματογράφου. Σενάριο: Γιάννης Τσίρος, Σκηνοθεσία/ Παραγωγή: Βασίλης Ντούρος
βουνο2
Στην Αγία Δευτέρα στα Βλιζιανά ήταν η πρώτη από τις τρεις ημέρες που κράτησαν τα γυρίσματα της ταινίας.
Το μεγάλο Σαββάτο μια ομάδα τριών ατόμων με ένα βαν μεταφοράς πυροτεχνημάτων πηγαίνει σε ένα χωριό την παραγγελία του δημάρχου για το βράδυ της ανάστασης. Αλλάζοντας όμως δρόμο θα πάθει μια βλάβη και θα σταματήσει σ’ένα απομακρυσμένο ορεινό οικισμό. Το περιεχόμενο του οχήματος θα γίνει η αφορμή να αναζωπυρωθεί μια παλιά έχθρα ανάμεσα στον ντόπιο κτηνοτρόφο Θύμιο και στον μετανάστη και αλλόθρησκο Λουάν που εργάζεται και μένει με την οικογένεια του σε στάνη της περιοχής.


Μια συμπαθητική και με καλές προθέσεις ταινία για τη συνύπαρξη και την αποδοχή του διαφορετικού. Ένα θέμα σημαντικό και συνέχεια ανοιχτό στη χώρα μας (για τη άκριβεια σε όλο το κόσμο αλλά με διαφορετικές παραμέτρους) που μας αφορά όλους ανεξαιρέτως. Εδώ η ιστορία εξελίσσεται στην ελληνική απομακρυσμένη επαρχία όπου οι κάτοικοι που έχουν απομείνει είναι λίγοι και φοβισμένοι απέναντι στους ξένους. Από την άλλη χωρίς κάλυψη και πρόνοια οι μετανάστες ξένοι γίνονται εύκολα αντικείμενα εκμετάλλευσης, χλευασμού και προσβολής.
πληροφορίες απο ethnos.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *