ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ


Δεν έχει τέλος το δράμα για τα τρία κοριτσάκια (ηλικίας 2,5 ετών, 1,5 έτους και 5 μηνών) τα οποία η μητέρα τους παράτησε πριν από εννέα μέρες στον δρόμο, κοντά στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα, την ώρα που ο 26χρονος πατέρας και η 20χρονη που βρίσκονται παράνομα στη χώρα αφέθηκαν ελεύθεροι ώσπου να οριστεί δικάσιμος.
Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, από τη στιγμή που η νεαρή Αλβανίδα ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να μεγαλώσει τα παιδιά και δεν θέλει την επιμέλειά τους, είναι μάλλον απίθανο να δοθεί στον ομοεθνή της. Ομως, δεν είναι εύκολο να οδηγηθούν σε ίδρυμα τα τρία αγγελούδια, αφού η γέννησή τους δεν έχει δηλωθεί στο ληξιαρχείο και το δημοτολόγιο.
Τα αποτελέσματα του DNA
Ετσι, προτού ξεκινήσει οποιαδήποτε διαδικασία θα πρέπει να γίνει ονοματοδοσία των παιδιών και να προσδιοριστεί η ηλικία τους για να δηλωθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες. Κατόπιν θα οριστεί με δικαστική απόφαση το ίδρυμα όπου θα φιλοξενηθούν. Οι Αρχές περιμένουν τα αποτελέσματα του DNA για να διαπιστώσουν αν ο 26χρονος και η 20χρονη που βρίσκονται παράνομα στη χώρα είναι οι βιολογικοί γονείς των παιδιών (έχουν και ένα αγοράκι 5 ετών), αφού δεν είναι παντρεμένοι.
Η δημοσιοποίηση της δραματικής υπόθεσης προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, που ζητάει από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών να ληφθεί μέριμνα για τα παιδιά.
madata.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *