Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022
Αρχική ΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΝΕΑ Παράταση ισχύος δελτίων εμβολιασμού για τον μελιταίο πυρετό

Παράταση ισχύος δελτίων εμβολιασμού για τον μελιταίο πυρετό


Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει πως εκδόθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εγκύκλιος, με βάση την οποία τα δελτία εμβολιασμού και δελτία ορολογικού ελέγχου για τον μελιταίο πυρετό των αιγοπροβάτων που έληξαν το 2016 παρατείνουν την ισχύ τους μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2017, προς διευκόλυνση της παράδοσης γάλακτος από τους αιγοπροβατοτρόφους.
«Οι δυσκολίες εφαρμογής του προγράμματος του μελιταίου πυρετού, λόγω αντικειμενικών συνθηκών, όπως η καθυστέρηση στην έκδοση της ΚΥΑ για τις οικονομικές αποζημιώσεις και ενισχύσεις, έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό πρόβλημα στον κτηνοτροφικό κόσμο της Περιφέρειας, ο οποίος δεν μπορεί να παραδώσει το γάλα στις γαλακτοβιομηχανίες», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Μητρόπουλος.
Και συνεχίζει ο κ. Μητρόπουλος: «Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας κατάφερε με συντονισμένες ενέργειες να αναδείξει το πρόβλημα στο Υπουργείο και τελικά να δοθεί μια προσωρινή λύση προς όφελος των κτηνοτρόφων, οι οποίοι, όμως, δεν πρέπει να εφησυχάσουν. Αντίθετα θα πρέπει να προχωρήσουν στον εμβολιασμό των ζώων τους το πρώτο εξάμηνο του 2017, ώστε να μην αντιμετωπίσουν ανάλογες δυσκολίες παράδοσης του γάλακτος κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτος».
Για τα ανωτέρω έχουν ενημερωθεί οι γαλακτοβιομηχανίες, τα τυροκομεία που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και θα πράξουν αναλόγως.

0Shares
LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ