To “Κανόνι” της Thomas Cook ήταν γνωστό τοις πάσι το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα πολλές πρεσβείες να έχουν πάρει τα μέτρα τους.

Οι πληροφορίες από το Άκτιο μιλούν για ομαλό επαναπατρισμό των τουριστών της Thomas Cook που βρίσκονται στην περιοχή μια και οι πρεσβείες των περισσοτέρων χωρών , όπως η Βρετανική και η Γερμανική, είχαν προετοιμαστεί για το τι θα συμβεί με τον κολοσσό του τουρισμού και είχαν πάρει τα μέτρα τους .

Το μεγάλο πρόβλημα αναμένεται να έχουν ιδιαίτερα όσοι ξενοδόχοι ή ιδιοκτήτες καταλυμάτων που, είχαν πελάτες της thomas Cook, δεν είχαν στείλει τιμολόγια μέχρι και τον Αύγουστο για τις προηγούμενες κρατήσεις και διαμονές.

Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ο Αύγουστος αποτελεί την αιχμή της τουριστικής σεζόν, και τα τιμολόγια στέλνονται προς το τέλος του μήνα ή τον επόμενο, αντιλαμβανόμαστε ότι το πρόβλημα και οι απώλειες είναι μεγάλες.

Η εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες μας, είχε αποπληρώσει σχεδόν όλα τα τιμολόγια που είχε λάβει μέχρι τις 18 Αυγούστου αλλά αυτά αφορούσαν κυρίως τους προηγούμενους μήνες.

Επιπλέον, για τις κρατήσεις του 2020 που είχαν ήδη κλειστεί δεν προβλέπονται αποζημιώσεις ενώ η νομική οδός διεκδίκησης χρημάτων είναι πολύ δύσκολη .

Πηγή : lefkadapress

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *