Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021
Αρχική ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ-ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Έκτακτη επιχορήγηση 60 εκατ. σε δήμους, περιφέρειες -Απαλλαγή επιχειρήσεων από δημοτικά τέλη

Έκτακτη επιχορήγηση 60 εκατ. σε δήμους, περιφέρειες -Απαλλαγή επιχειρήσεων από δημοτικά τέλη

Έκτακτη επιχορήγηση 60 εκατ. σε δήμους, περιφέρειες -Απαλλαγή επιχειρήσεων από δημοτικά τέλη

Δημοσιεύθηκε η απόφαση για την κατανομή των 50 εκατ. έκτακτης επιχορήγησης στους δήμους που είχε προαναγγείλει η aftodioikisi.gr. .

Στα 60 εκατ. θα φτάσουν, τελικά,  τα χρήματα που θα δοθούν συνολικά στην Αυτοδιοίκηση τις επόμενες ημέρες. Όπως είπε κατά τη συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος: «Επειδή είναι απολύτως αναγκαίο να στηριχθεί η οικονομία, οι επιχειρήσεις και οι θέσεις εργασίας, έχουμε αποφασίσει να μην πληρώνουν δημοτικά τέλη οι επιχειρήσεις για το διάστημα που θα διαρκέσει το lockdown. Για το σκοπό αυτό η κυβέρνηση ενισχύει, την επόμενη εβδομάδα, με πρόσθετα 60 εκατομμύρια € την Αυτοδιοίκηση για να αναπληρώσει τις απώλειες των εσόδων της», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, από τα 60 εκατ., τα 50 θα δοθούν στους δήμους και τα 10 στις περιφέρειες. 

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής έχουν δοθεί 135 εκατ. ευρώ στους δήμους, πολύ μακριά από τα 200 και πλέον εκατ. που ζητούσαν από το πρώτο λοκντάουν. 

Υπενθυμίζεται ότι δεν υπάρχει ακόμη αίτημα από την ΚΕΔΕ για επιχορήγηση σχετικά με το δεύτερο λοκντάουν, αλλά υπολογίζεται οι απώλειες των δήμων να είναι και πάλι δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.aftodioikisi.gr/i