Λίγοι γνωρίζουν ότι ο Χρήστος Ευθυμίου, ο πιο διάσημος και συνάμα γλυκός «βλάκας», που πέρασε από την ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, έχει μετάλλιο ανδρείας στη μικρασιατική Εκστρατεία.

Η δύναμη της υποκριτικής είναι να υποδύεσαι ένα χαρακτήρα διαφορετικό από αυτόν που είσαι και να πείθεις τον κόσμο ότι έτσι είσαι και στην πραγματική ζωή σου. Αυτό ισχύει για τον Χρήστο Ευθυμίου, ο οποίος έγινε διάσημος ως ο καλοκάγαθος «βλάκας» του Γιάννη Δαλιανίδη, στην ταινία «Ένας βλάκας και μισός», ένας ρόλος που εκτόξευσε την καριέρα του, αλλά και του έδωσε μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά του κοινού.

Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι, όταν τελείωσε το Γυμνάσιο στη Λαμία, πήρε μέρος στη Μικρασιατική Εκστρατεία κάνοντας τη στρατιωτική του θητεία. Ήταν σε μάχιμη μονάδα του Ελληνικού στρατού και αποβιβάστηκε από τους πρώτους στη Σμύρνη, τον Μάιο του 1919. Μάλιστα, αργότερα, τα ανδραγαθήματα τιμήθηκαν με το μετάλλιο ανδρείας.

Ένας λεοντόκαρδος, λοιπόν, άνδρας με καρδιά μικρού παιδιού. Μετά τον στρατό, μπήκε στη Νομική Αθηνών, όμως, στα χρόνια της φοίτησης του, πέρασε στη νεοϊδρυθείσα Επαγγελματική Σχολή Θεάτρου, του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Τελείωσε μεν τη Νομική Σχολή, και αφού προηγουμένως για να βγάζει τα προς τα ζην, δούλεψε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, κατόπιν ασχολήθηκε με τη μεγάλη του αγάπη, την ηθοποιία….

//www.makeleio.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *