Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, δύο άγνωστοι δράστες, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισέβαλλαν στο υποκατάστημα και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες.
Στη συνέχεια αφαίρεσαν χιλιάδες ευρώ από το χρηματοκιβώτιο και τα ταμεία της τράπεζας και φεύγοντας επιβιβάστηκαν σε μοτοσυκλέτες και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός κατά την διάρκεια της ληστείας, ενώ, στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό των δραστών, οι αστυνομικοί αναζητούν βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας και λαμβάνονται καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες.
Λίγο αργότερα και σύμφωνα με την “ΕΡΤ” οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν τις δύο μηχανές μεγάλου κυβισμού, την μια στα Σταμνά και την άλλη στην περιοχή της Μακρυνείας που ήταν κλεμμένες και προφανώς χρησιμοποιήθηκαν από τους ληστές για την διαφυγή τους.
Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, οι οποίοι, ήταν οπλισμένοι με πιστόλι και οπλοπολυβόλο και είχαν καλύψει τα πρόσωπα τους με περούκες και χειρουργικές μάσκες.
Για την υπόθεση ενημερώθηκε και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς ο οπλισμός που έφεραν οι δράστες ήταν βαρύς, ενώ και ο τρόπος με τον οποίο έδρασαν παραπέμπει, όπως εκτιμούν οι αρχές, σε επαγγελματίες.
Είναι η 4η φορά που το υποκατάστημα γίνεται στόχος ληστών, με την τελευταία πριν από περίπου μία δεκαετία.