Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης κτηνοτρόφοι από Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, οι οποίοι πέταξαν και γάλα μπροστά από την είσοδο του κτιρίου.
Όπως επισήμανε με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης, η διαμαρτυρία έγινε για την πορεία συρρίκνωσης που ακολουθεί ο κλάδος, εξαιτίας της κατρακύλας που έχουν πάρει οι τιμές στο αιγοπρόβειο γάλα και της απουσίας ελέγχων και προστασίας του προϊόντος.
Οι κτηνοτρόφοι κατέθεσαν υπόμνημα στα γραφεία της υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας – Θράκης), Μαρίας – Κόλλια Τσαρουχά, και της επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου.
Συγκεκριμένα, ζητούν:
Έλεγχο της αγορά γάλακτος από τον καταναλωτή με ισοζύγια σε ΠΟΠ και μη ΠΟΠ προϊόντα
Όσες γαλακτοβιομηχανίες και τυροκομία εισάγουν αιγοπρόβειο γάλα να μην παράγουν ΠΟΠ προϊόντα και δη Φέτα
Ανεξαρτητοποίηση του ΕΛΟΓΑΚ με τη συμμετοχή κτηνοτρόφων και τυροκόμων στο ΔΣ
Αύξηση των προστίμων στους παρανομούντες με ποσοστό επι του τζίρου σε όσους κάνουν παραβάσεις σε ΠΟΠ προϊόντα
Έγκριση της εθνικής διεπαγγελματικές φέτας από το ΥΠΑΑΤ
Στο υπόμνημα αναλύονται οι προβληματισμοί, αλλά και οι θέσεις και προτάσεις των Ελλήνων κτηνοτρόφων για την επιβίωση του κλάδου. Μεταξύ άλλων, οι Έλληνες κτηνοτρόφοι ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό.
aftodioikisi.gr/

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *