Έως την Παρασκευή αναμένεται τα αποτελέσματα των επιτυχόντων του επιδοτούμενου προγράμματος voucher 29-64, καθώς οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας βρίσκονται στο τελικό στάδιο της διαδικασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το dimosio.gr, το υπουργείο Εργασίας, ολοκλήρωσε όλες τις διαδικασίες που απαιτούνταν και ολοκληρώνονται οι λίστες με τα αποτελέσματα.
H δράση αφορά σε 23.000 άνεργους, 29-64 ετών, ενώ οι επιτυχόντες θα έχουν την ευκαιρία να καταρτιστούν και να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους σε επαγγέλματα που υπάγονται στους δέκα πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Πρόκειται για το Εμπόριο, τα Logistics, τα Έργα υποδομής-Τεχνικά επαγγέλματα, τον Τουρισμό, τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, το Περιβάλλον-Διαχείριση Στερεών και Υγρών Αποβλήτων, τον τομέα Τροφίμων-Ποτών, την Ενέργεια, τη Βιομηχανία και τον Αγροτικό Τομέα.
Ορισμένες από τις ειδικότητες, στις οποίες θα καταρτιστούν οι επιτυχόντες αφορούν άμεσα τις πωλήσεις λιανικής, τις εξαγωγές, την προώθηση πωλήσεων λιανεμπορίου (merchandiser), διαχείριση αποθήκης και εφοδιαστικής αλυσίδας, συγκόλληση μετάλλων, χειρισμό εργαλειομηχανών, ελασματουργικές και σωληνουργικές εργασίες, τουριστικά γραφεία, υποδοχή και εξυπηρέτηση πελατών, προγραμματισμό βάσεων δεδομένων και ασφάλεια συστημάτων πληροφορικής.
Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 120 ωρών και θα πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση 500 ωρών, οι οποίες εκτείνονται σε διάστημα περίπου πέντε μηνών. Μετά το τέλος της κατάρτισης, οι συμμετέχοντες θα πιστοποιηθούν για τις γνώσεις και δεξιότητες που απέκτησαν και θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο διακρίνεται σε επίδομα θεωρίας και επίδομα πρακτικής άσκησης, ύψους 2.600 ευρώ.
tempo24.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *