Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022
Αρχική ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ-ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Αίτημα της Ομοσπονδίας και του Σωματείου Εργαζομένων στα Κ.Υ. της Αιτωλοακαρνανίας για...

Αίτημα της Ομοσπονδίας και του Σωματείου Εργαζομένων στα Κ.Υ. της Αιτωλοακαρνανίας για λειτουργία σταθμού ΕΚΑΒ στον Αστακό

Αίτημα της Ομοσπονδίας και του Σωματείου Εργαζομένων στα Κ.Υ. της Αιτωλοακαρνανίας για λειτουργία σταθμού ΕΚΑΒ στον Αστακό

Ο Αστακός και η γύρω περιοχή που αυτήν την περίοδο δέχονται πολλούς επισκέπτες, εξυπηρετούνται για τις διακομιδές εκτάκτων περιστατικών από το Κέντρο Υγείας Αστακού, που διαθέτει μόνο τρεις οδηγούς και πολλές βάρδιες είναι ακάλυπτες.

Η απόσταση για να παραλάβει το ΕΚΑΒ Αγρινίου τραυματία, έκτακτο περιστατικό και να τον μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας Αστακού είναι πάνω από μία ώρα.

Άλλη μία ώρα μετά να διακομισθεί εάν η κατάσταση του είναι σοβαρή στο Νοσοκομείο Αγρινίου ή Μεσολογγίου.

Όταν ειδοποιούνται στο Κέντρο Υγείας Αστακού οι γιατροί για αντιμετώπιση έκτακτου περιστατικού και δεν υπάρχει ασθενοφόρο πηγαίνουν με τα δικά τους αυτοκίνητα και προσφέρουν πρώτες βοήθειες. Η μεταφορά των ασθενών στο κέντρο υγείας γίνεται με δικά τους αυτοκίνητα ή με αυτοκίνητα συγγενών με μεγάλη επικινδυνότητα.

Η ΠΟΕΔΗΝ και ο πρόεδρος της Μιχάλης Γιαννάκος σε δήλωση του, παραθέτει δύο τελευταία περιστατικά που κλήθηκαν οι γιατροί του Κέντρου Υγείας να παρέμβουν και βρέθηκαν αντιμέτωποι με όλα τα παραπάνω προβλήματα.

«- Στις 6/6/2022 το πρωί κλήθηκε γιατρός του Κέντρου Υγείας να αντιμετωπίσει τραυματία από τροχαίο ατύχημα χωρίς να διαθέτει οδηγό το κέντρο Υγείας.
– Στις 9/6 έγινε τροχαίο ατύχημα με δύο μηχανάκια. Έσπευσαν δύο γιατροί του Κέντρου Υγείας να τα αντιμετωπίσουν με το δικό τους αυτοκίνητο. Ο ένας τραυματίας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας από τον γιατρό με το αυτοκίνητό του. Ο άλλος τραυματίας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας με το αυτοκίνητο του πατέρα του συνοδεία της γιατρού.

Δύο λεπτά μετά στο σημείο του τροχαίου έπεσε δυνατή βροχή. Για φαντάσου να ήταν στο δρόμο οι τραυματίες; Από το κέντρο υγείας τους παρέλαβε το ΕΚΑΒ ΑΓΡΙΝΙΟΥ με καθυστέρηση πάνω από μία ώρα λόγω απόστασης.

Η κατάσταση αυτή είναι επαναλαμβανόμενη. Ξεκίνησε πριν τρία χρόνια να γίνει σταθμός του ΕΚΑΒ στον ΑΣΤΑΚΟ, έγινε πραγματογνωμοσύνη και διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα λειτουργίας. Ξεκίνησαν οι διαδικασίες αλλά ο σταθμός έμεινε τελικά στα χαρτιά.
Καλούμε το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ και τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ να λειτουργήσουν σταθμό ΕΚΑΒ στον ΑΣΤΑΚΟ. Και πλήρως στελεχωμένο να ήταν το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας ΑΣΤΑΚΟΥ η απόσταση είναι πολύ μεγάλη για τη διακομιδή των εκτάκτων περιστατικών από το Κέντρο Υγείας σε Νοσοκομείο.
Σημειώνουμε ότι οι 600 οδηγοί, πληρώματα ασθενοφόρων των Κεντρων Υγείας κάνουν την ίδια δουλειά με τους διασώστες του ΕΚΑΒ χωρίς να έχουν τα ίδια θεσμικά και μισθολογικά δικαιώματα».

Στη φωτό ο κ. Γιαννάκος με τον πρόεδρο των εργαζομένων των Κ.Υ. της Αιτωλοακαρνανίας, Αριστείδη Παπανδρέου 

LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ