ΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΝΕΑΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ-ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Αγρίνιο: Λύκοι κατασπάραξαν γίδια στη Καστανούλα- Έκκληση Κτηνοτρόφων (σκληρές εικόνες!)


Λύκοι ρημάζουν την κτηνοτροφία στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου. Η τελευταία επιδρομή έγινε στην Καστανούλα του Δήμου Αγρινίου όπου λύκοι κατασπάραξαν γίδια και δεν ήταν η μόνη .

Σχεδόν μέρα παρά μέρα οι λύκοι, όπως υποστηρίζουν κτηνοτρόφοι της περιοχής πέφτουν σε κοπάδια ή στάνες, ενώ είναι πολλές οι φορές που έχουν βρεθεί πνιγμένα άλλοτε 2, 3, 5 και περισσότερα κάποιες φορές και άλλα που είναι αγνοούμενα ή τραυματισμένα σε απρόσιτα σημεία!

Για το συμβάν, ενημερώθηκε το παράρτημα του ΕΛΓΑ στο Αγρίνιο και σήμερα κλιμάκιο βρέθηκε στον κτηνοτρόφο για την εκτίμηση της ζημιάς, ενώ επιβεβαιώθηκε πως τα ζώα έπεσαν θύματα λύκων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην περιοχή και το πρόβλημα φαίνεται να λαμβάνει μέρα με την ημέρα μεγαλύτερες διαστάσεις. Και δυστυχώς, όπως λένε οι κτηνοτρόφοι, η διαδικασία αποζημίωσης παραμένει ανεπαρκής, αφού οι αποζημιώσεις που προβλέπονται από τον ΕΛΓΑ, είναι δύσκολο να εισπραχθούν καθώς προϋποθέτουν τον εντοπισμό των κατασπαραγμένων ζώων και αυτό δεν είναι πάντοτε εφικτό. Επίσης δεν υπάρχει αποζημίωση, στην περίπτωση που οι επιθέσεις είναι μεμονωμένες (1-2 ) ή καταγράφονται με διαφορά λίγων ημερών. Δηλαδή, αν ένας κτηνοτρόφος χάσει ένα ζώο την ημέρα από λύκο δεν θα λάβει καμία αποζημίωση. Για το λόγο αυτό οι κτηνοτρόφοι της Καστανούλας αλλά και άλλων περιοχών της Αιτ/νίας κάνουν έκκληση στους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και στους τοπικούς Βουλευτές να συνδράμουν ώστε να αλλάξει η διαδικασία αποζημίωσης.
πηγη http://www.agriniosite.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

comments

  1. […] post Αγρίνιο: Λύκοι κατασπάραξαν γίδια στη Καστανούλα- Έκκλ… appeared first on […]

Comment here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.