Όπως είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας το agriniopress.gr, μία 17χρονη μαθήτρια από το Αγρίνιο εδώ και μήνες ζει μία πολύ δύσκολη κατάσταση καθώς μετά από εμβόλιο που έκανε παρέλυσε όλο το αριστερό της χέρι.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν από την οικογένεια της 17χρονης, μαθήτριας της Γ’ Λυκείου, το κορίτσι έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου στις αρχές Ιανουαρίου και μέχρι το βράδυ της ίδια μέρας, είχε προκληθεί πάρεση σε όλο της το αριστερό χέρι.

Η νεαρή και οι γονείς της, τρομοκρατημένοι απευθύνθηκαν σε γιατρό και στη συνέχεια η κοπέλα εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου της έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις επί τριημέρου.

Η διοικήτρια του νοσοκομείου του Ρίου, μίλησε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Μαζί σου» ανέφερε ότι: «το παιδί παρέμεινε στο νοσοκομείο, υποβλήθηκε στις εξετάσεις και δεν υπήρξε κάποια αρνητική διάγνωση. Οι γονείς αποφάσισαν να πάρουν το παιδί τους με δική τους ευθύνη. Η τελική διάγνωση με αυτήν που βγήκε το παιδί από το νοσοκομείο ήταν “καμία εκούσια κίνηση στο αριστερό άνω άκρο”. Όταν έφτασε να φύγει το παιδί πάντως ανταποκρινόταν σε κάποια ερεθίσματα».

Για τον γολγοθά της κοπέλας μίλησε στην εκπομπή ο πατέρας, Αλέξανδρος Σωτηριάδης.

Το κορίτσι καθημερινά υποβάλλεται σε φυσιοθεραπείες για να ανταπεξέλθει στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ενώ έχει χάσει μήνες από την παρακολούθηση των μαθημάτων στο σχολείο της καθώς δεν είναι σε θέση να παρευρεθεί στα μαθήματα. Οι γιατροί που παρακολουθούν την κοπέλα αναφέρουν ότι οι λειτουργίες του χεριού θα επανέλθουν στο 100% αλλά δεν μπορούν να ξέρουν πότε.

Ο κ. Σωτηριάδης ανέφερε ότι: «Το εμβόλιο έγινε στο ΙΚΑ Αγρινίου. Η παράλυση ήρθε την ίδια μέρα. Το πρωί το έκανε το εμβόλιο το απόγευμα έχασε την αίσθηση. Συνδέσαμε αμέσως την ενόχληση με το εμβόλιο γιατί το κορίτσι ήταν υγιέστατο. Μιλήσαμε τηλεφωνικά με ιδιώτη γιατρό. Μας καθησύχασε και πέρασε το σαββατοκύριακο. Το χέρι του παιδιού όμως δεν επανήλθε. Πήγαμε στο νοσοκομείο και οι εξετάσεις που κάναμε βγήκαν καλές. Οι γιατροί μας είπαν ότι θα επανέλθει το χέρι αλλά αργά».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «υπάρχει γιατρός ιδιώτης που έχει υπογράψει και έκανε την σύνδεση της παράλυσης με το εμβόλιο. Αλλά το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο δεν υπέγραψε κάτι τέτοιο».

«Το κορίτσι είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί μόνη της. Τώρα προσπαθούμε να βρούμε λύση με τις Πανελλήνιες εξετάσεις καθώς έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος», συμπλήρωσε ο κ. Σωτηριάδης.

newsbeast.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *