Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ-ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΑεροδρόμιο Ακτίου:(Βόνιτσας η Πρέβεζας)? Τελικά η Πρέβεζα γεωγραφικά ανοίκει στο νομό Αιτωλ/νίας?

Αεροδρόμιο Ακτίου:(Βόνιτσας η Πρέβεζας)? Τελικά η Πρέβεζα γεωγραφικά ανοίκει στο νομό Αιτωλ/νίας?

«Σκοτώνονται» η Πρέβεζα με το Άκτιο και τη Βόνιτσα!

Η αιτία είναι το αεροδρόμιο που σε χάρτες, ιστοσελίδες ως και πινακίδες δρόμων τοποθετείται… όπου να ‘ναι! Αυτό καθώς το Άκτιο, δεν είναι στην Πρέβεζα!
Το τελευταίο… κρούσμα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό. Η πινακίδα που πληροφορεί τους διερχόμενους οδηγούς για το πλησιέστερο αεροδρόμιο γράφει… Πρέβεζα.
Οι διερχόμενοι δηλαδή μαθαίνουν ότι υπάρχει αεροδρόμιο στην Πρέβεζα, μόνο που το αεροδρόμιο όχι απλά δεν βρίσκεται εκεί, αλλά είναι στην απέναντι ακτή και μάλιστα σε διαφορετικό Δήμο και διαφορετικό νομό!
Άλλαξαν τον… χάρτη!
Βλέπετε, μπορεί να υπάρχει η υποθαλάσσια που ένωσε τις δυο ακτές, ωστόσο το αεροδρόμιο ανήκει στον δήμο Βόνιτσας – Ακτίου ο οποίος είναι στον νομό Αιτωλοακαρνανίας και όχι στον νομό Πρεβέζης.
Πολλοί τουριστικοί χάρτες, πολλές αεροπορικές εταιρείες αναφέρουν το αεροδρόμιο ως Άκτιο – Πρέβεζα προφανώς λόγω του ότι βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την πόλη. Αυτό όμως είναι λάθος και οι κάτοικοι ζητούν να αποκατασταθεί.
Χαρακτηριστική είναι η επιστολή που έστειλε ο τ. Λυκειάρχης Νώντας Νικάκη ο οποίος διαμαρτύρεται προς τη «Νέα Οδό» που έχει αναλάβει τη λειτουργία, τη διαχείριση και τη συντήρηση του έργου στον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού, για την έλλειψη πληροφοριακών πινακίδων σήμανσης, προς την πόλη της Βόνιτσας.
Ο Νώντας Νικάκης αναφέρει:
Το τελευταίο καιρό έχω δεχτεί πολλά παράπονα από συμπατριώτες για την ελλιπή οδική σήμανση, στην Ιόνια οδό με αναφορά στην πόλη της Βόνιτσας τόσο για τον εντοπισμό της κατεύθυνσής της όσο και της χιλιομετρικής της απόστασης.
Ως εκ τούτου θεωρώ αδιανόητο η περιοχή μας ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας, που έχει μεγάλη τουριστική επισκεψιμότητα όπως η Πάλαιρος και πλήθος αρχαιολογικών χώρων με μεγάλη ιστορική σημασία όπως η Πόλη της Βόνιτσας, να μην υπάρχουν κατευθυντήριες πινακίδες…
Ο αποκλεισμός της Βόνιτσας από την σήμανση στο εθνικό οδικό δίκτυο, το οποίο εποπτεύεται από την εταιρεία «Νέα Οδός», οδηγεί στην υποβάθμισή της πόλης και μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.
Ως εκ τούτου κρίνεται αναγκαία η άμεση τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων κατεύθυνσης, με την αναγραφή «ΒΟΝΙΤΣΑ» στα σημεία σήμανσης στον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού, προκειμένου να αποτραπούν οι αρνητικές επιπτώσεις στο τόπο μας, εξαιτίας της έλλειψης πινακίδων.
ΥΓ: Επίσης πρέπει να διορθωθεί αμέσως η πληροφοριακή πινακίδα, στην οποία τοποθετείται το Αεροδρόμιο Ακτίου στην Πρέβεζα με την ορθή ονομασία «Άκτιο Αιτωλοακαρνανίας».
mypreveza.gr