εργα
Από αύριο 24/06/2016 και έως τις 04/07/2016 θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για την πρόσληψη 2.500 άνεργων στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων. Οι 2.500 που θα προσληφθούν μέχρι το τέλος Ιουλίου θα έχουν 8μηνη απασχόληση.
Η Δράση έχει ως στόχο την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων, που πλήττονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της μακράς ύφεσης, που υφίσταται η ελληνική οικονομία, βάσει των στοιχείων της εγγεγραμμένης ανεργίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού. Αποβλέπει στην ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων, στην ένταξη/επανένταξή τους στην αγορά εργασίας και, ταυτόχρονα, μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα στην αντιμετώπιση των προσφύγων στη χώρα μέσω της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών πρώτης υποδοχής, ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών.
Κατανομή ανά Περιφέρεια
Οι περισσότερες θέσεις (748) κατανέμονται στα κέντρα φιλοξενίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ακολουθούν η Αττική (575) και η Κεντρική Μακεδονία (536). Αναφορικά με τις ειδικότητες τη μερίδα του λέοντος καταλαμβάνουν το Προσωπικό Γενικών Καθηκόντων (891) και το Βοηθητικό Προσωπικό Καθαριότητας (559), όπως φαίνεται στον σχετικό πίνακα.
Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα εργαστούν σε 19 κέντρα φιλοξενίας και 5 hot spots σε συνολικά 8 περιφέρειες της χώρας. Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ειδικότητες διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.
Μισθοί
Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, ηλικίας έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54). Για εργασίες στις οποίες από τη φύση τους απαιτείται νυχτερινή εργασία, οι αποδοχές θα ανέρχονται στα 539,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 665,95) για τους εργαζόμενους μέχρι 25 ετών και στα 619 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 763,73) για τους εργαζόμενους άνω των 25 ετών, καθώς ειδικά για το συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπεται η καταβολή νυχτερινής αμοιβής.
Επιπλέον, οι εργαζόμενοι που θα αλλάξουν τόπο διαμονής, προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα μετεγκατάστασης, ύψους 200 ευρώ.
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, και ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ (βλέπε επισήμανση 2 & 5)
εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς (βλέπε επισήμανση 3)
εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ (βλέπε επισήμανση 4)
άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους (βλέπε επισήμανση 6)
εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών (βλέπε επισήμανση 8)
εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ – ΤΡΟΠΟΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ
Οι άνεργοι, που υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στην διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την απασχόληση μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, στους Επιβλέποντες Φορείς του Παραρτήματος I κατατάσσονται σε Προσωρινό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, με βάση τα ακόλουθα αντικειμενικά κριτήρια:
Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες
Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας της παραγράφου 5.1 της παρούσας, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες
Αναπηρία (του υποψηφίου ωφελούμενου) με ποσοστό 50% και άνω
Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό
Ηλικία
Αριθμός ανήλικων τέκνων
Αριθμός εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ (ανήλικων ή / και ενήλικων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
Οι άνεργοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία (1) ηλεκτρονική αίτηση
συμμετοχής και να επιλέξουν μία (1) μόνο ειδικότητα τοποθέτησης από τις
αναφερόμενες στη σχετική λίστα του Παραρτήματος Ι και μέχρι τρεις (3)
Επιβλέποντες Φορείς, ως πιστοποιημένοι χρήστες στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες
της διαδικτυακής πύλης του Ο.Α.Ε.Δ., εισάγοντας τους κωδικούς πρόσβασης σε
αυτή (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).
Ο άνεργος συμπληρώνει υποχρεωτικά τα παρακάτω πεδία:
ΑΦΜ και ΑΜΚΑ του/της συζύγου για τους έγγαμους υποψήφιους
αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειας, επιλέγοντας την τιμή «ΝΑΙ ή
ΟΧΙ»
πτυχιούχος άνεργος ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, αποκλειστικά και μόνο για τις θέσεις, που αντιστοιχούν σε ειδικότητες ΠΕ και ΤΕ, επιλέγοντας την τιμή «ΝΑΙ»
ΑΜΚΑ και στοιχεία ανήλικων τέκνων και εξαρτώμενων τέκνων ΑΜΕΑ
ν. είμαι εγγεγραμμένος άνεργος της κατηγορίας ΑμεΑ με ποσοστό
αναπηρίας 50% και άνω, επιλέγοντας την τιμή «ΝΑΙ ή ΟΧΙ»
vi. είμαι γονέας εξαρτώμενου τέκνου ΑμεΑ (ανηλίκου ή ενηλίκου) με
ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, επιλέγοντας την τιμή «ΝΑΙ ή ΟΧΙ».
.e-dimosio.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *