Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑΑλλάζει ο καιρός με πολύ ισχυρές και επικίνδυνες καταιγίδες.

Αλλάζει ο καιρός με πολύ ισχυρές και επικίνδυνες καταιγίδες.

βροχη
Ένα σπάνιο φαινόμενο για τα καιρικά δεδομένα της Ελλάδας και για μήνα Ιούνιο, αναμένεται να λάβει χώρα το τελευταίο περίπου πενθήμερο του Ιουνίου περίπου στις 25 με 30 του μήνα.
Σύμφωνα με το Greek-Weather.Org καθώς και γνωστούς Έλληνες μετεωρολόγους, το φαινόμενο θα είναι το φαινόμενο της ψυχρής λίμνης που θα δημιουργηθεί πάνω από την Ιταλία και θα κινηθεί περνώντας πάνω από την Αδριατική θάλασσα ανατολικότερα προς την Ελλάδα, συναντώντας τις θερμές αέριες μάζες στη χώρα μας με αποτέλεσμα να δώσει πολύ ισχυρές και επικίνδυνες καταιγίδες.
Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στη βόρεια χώρα. Ακραία θα είναι τα φαινόμενα στη Μακεδονία, την Ήπειρο, το Ιόνιο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και τη Πελοπόννησο, ενώ τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από χαλάζι, θυελλώδεις ανέμους και κεραυνούς. Μάλιστα όπως υπογραμμίζει το Greek-Weather.Org, το φαινόμενο αυτό συνήθως συναντάτε το Χειμώνα και σπάνια το Καλοκαίρι.
Αντίστοιχη ψυχρή λίμνη αλλά με κρύο και βροχές θα απασχολήσει την Βρετανία. Το φαινόμενο αυτό θα απασχολήσει την Ευρώπη και τη χώρα μας τουλάχιστον το χρονικό διάστημα 25-30 Ιουνίου.
πηγη: greek-weather.org