Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ Αλλάζει χέρια το κανάλι Ε Περνά στον Ιβάν Σαββίδη

Αλλάζει χέρια το κανάλι Ε Περνά στον Ιβάν Σαββίδη


Μέσα σε ένα χρόνο ο Ιβάν Σαββίδης έχει κάνει αρκετές κινήσεις στο μιντιακό status quo και πλέον έχει αναδειχθεί σε βασικό του πρωταγωνιστή.
Αρχικώς, με δεδομένη την επιθυμία του να επενδύσει στον χώρο των ελληνικών ΜΜΕ, έλαβε μέρος στην περσινή δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών, δεν αναδείχθηκε υπερθεματιστής αλλά αντικατέστησε τον Χρήστο Καλογρίτσα, σε μια διαδικασία που εντέλει κρίθηκε αντισυνταγματική.
Ακολούθως, ο Σαββίδης διεκδίκησε τον ΔΟΛ στον σχετικό πλειστηριασμό, ο οποίος όμως κατέληξε στον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Είχε προηγηθεί η είσοδος του Σαββίδη στο Mega, με την εξαγορά του 19,63% των μετοχών της «Πήγασος» του Φώτη Μπόμπολα και, πρόσφατα, η απόκτηση των εφημερίδων «Εθνος» και «Ημερησία».
Ο ισχυρός ανήρ του ΠΑΟΚ όμως δεν επαναπαύεται και, σύμφωνα με πληροφορίες, προχώρησε στην απόκτηση του καναλιού Epsilon TV από τον επιχειρηματία Φίλιππο Βρυώνη. Μάλιστα ο Βρυώνης, σύμφωνα με δημοσιεύματα, είχε βρεθεί στη σουίτα του Ιβάν Σαββίδη, στον πρόσφατο αγώνα του ΠΑΟΚ με την Ολιμπίκ Ντόνετσκ ενώ νωρίτερα είχε βρεθεί στην Αθήνα και είχε ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις του καναλιού.
Ο λόγος της πώλησης από πλευράς Βρυώνη και εν όψει (της νέας) αδειοδότησης; Τα χρήματα φυσικά καθώς τα 35 εκατ. ευρώ ως τιμή εκκίνησης είναι ένα ποσό που ο επιχειρηματίας δεν μπορεί να καλύψει, άλλωστε και στον περσινό διαγωνισμό, που ακυρώθηκε από το ΣτΕ, το κανάλι δεν είχε καταφέρει να συμμετάσχει στη δημοπρασία για οικονομικούς λόγους. Συνεπώς, είτε θα αναζητούσε στρατηγικό επενδυτή είτε θα πουλούσε!
Πλέον το νέο τηλεοπτικό τοπίο διαμορφώνεται με μεγάλο ενδιαφέρον…
sport24

0Shares