Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022
Αρχική ΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΝΕΑ Ανάσα σε χιλιάδες αγρότες με «κόκκινες» οφειλές προς την πρώην ΑΤΕ bank

Ανάσα σε χιλιάδες αγρότες με «κόκκινες» οφειλές προς την πρώην ΑΤΕ bank


Ανάσα σε χιλιάδες αγρότες με «κόκκινες» οφειλές προς την πρώην ΑΤΕ bank, χωρίς την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, αναμένεται να φέρει τις προσεχείς εβδομάδες η εφαρμογή του τελικού σχεδίου διευθέτησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων από τον κόσμο του πρωτογενούς τομέα.
Όπως αναφέρει το ypaithros.gr σε ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, δόθηκε το πράσινο φως για να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία, όσον αφορά τα κόκκινα αγροτικά δάνεια, χωρίς εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με επικεφαλής τον αρμόδιο υφυπουργό, Βασίλη Κόκκαλη, τον ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτη Κουρμούση, εκπροσώπους της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά και της εταιρείας εκκαθάρισης της πρώην ΑΤΕ, την PQH.
Με δεδομένο ότι ενεργοποιείται εκ νέου ο νόμος 3259/2004 (για τα πανωτόκια), η ειδική γραμματεία διαχείρισης χρέους και η εταιρεία εκκαθάρισης θα συνεργαστούν στενά, ώστε μέσα στις επόμενες εβδομάδες να κοινοποιηθεί στους ενδιαφερόμενους δανειολήπτες ο τρόπος με τον οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.
Ο δανειολήπτης αγρότης θα υποβάλει ειδική αίτηση στα Κέντρα Εξυπηρέτησης – Ενημέρωσης Δανειοληπτών, προκειμένου να εξετάζεται, κατά περίπτωση, με στόχο την εύρεση της καλύτερης λύσης. Συγκεκριμένα, θα εξετάζεται η αίτηση είτε για υπαγωγή στον νόμο 3259/2004 είτε για τον παράλληλο εξωδικαστικό συμβιβασμό.
protinews.gr

0Shares
LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ