Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ-ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΑνακοίνωση του Σ.Έ.Ν.Α και της Ε.Ι.Ν.Α για τον διοικητή του Νοσοκομείου κ....

Ανακοίνωση του Σ.Έ.Ν.Α και της Ε.Ι.Ν.Α για τον διοικητή του Νοσοκομείου κ. Μιχάλη


Στα μνημονιακά χρόνια ο χώρος της δημόσιας υγείας είναι αυτός που έχει πληγεί βάναυσα όσο κανένας άλλος.
Αυτοί που κλήθηκαν να διαχειριστούν σε συνθήκες πολιτικής και κοινωνικής βαρβαρότητας τη φτώχεια και τη μιζέρια από θέσεις ευθύνης, όπως αυτές των διοικητών στα νοσοκομεία, και ιδιαίτερα όσοι από αυτούς αντιμετωπίζουν υπηρεσίες και ανθρώπινο δυναμικό ως λάφυρο της πρόσκαιρης εξουσίας τους και όχι ως φορείς παροχής ουσιαστικών υπηρεσιών υγείας, φέρουν τεράστια ευθύνη για την κατάντια του συστήματος.
Πολύ δε περισσότερο αυτοί που θεωρούν ότι η παρουσία τους στο χώρο του νοσοκομείου ταυτίζεται με τη λογική που αποτυπώνεται στη γνωστή φράση παραφράζοντάς την ¨το νοσοκομείο είμαι εγώ».
Όλο το διάστημα της θητείας του ο διοικητής κ. Μιχάλης με αυθαίρετες και άδικες επιλογές, συνεχείς παλινωδίες, ανακλήσεις επί ανακλήσεων σε αποφάσεις που ο ίδιος έπαιρνε, το μόνο που κατάφερε είναι να αποπροσανατολίζει και ουσιαστικά να αποτελεί τροχοπέδη στην προσπάθεια του νοσοκομείου να βρει ένα σταθερό βηματισμό.
Στην προκειμένη περίπτωση, η απόφαση του διοικητή να απαγορεύσει να ασκούν τα καθήκοντά τους δυο γιατροί του νοσοκομείου μας στο τμήμα επειγόντων και μόνο, στοχοποιώντας τους ως υπεύθυνους για τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα, είναι απλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Οι πράξεις του αυτές έρχονται να συμπληρώσουν έναν τεράστιο κύκλο που έχει ανοίξει από τη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του, αντιμετωπίζοντας το νοσοκομείο και τους εργαζόμενους σαν στρατιώτες στο στρατόπεδό του.
Επειδή, στο νοσοκομείο μας εκτελούνται χιλιάδες αξιόπιστες εξετάσεις το χρόνο, χιλιάδες χειρουργικές επεμβάσεις, χιλιάδες νοσηλείες – θεραπείες αλλά και πλήθος άλλων ιατρικών και υγειονομικών πράξεων, αρνούμαστε να υιοθετήσουμε την τραγική και θλιβερή εικόνα που εντέχνως κάποιοι προσπαθούν να μας αποδώσουν.
Επειδή, η απαξίωση στα θεσμικά όργανα και στους ανθρώπους εκείνους, που έχουν από τη θέση που κατέχουν λόγο και ρόλο στο νοσοκομείο, έγινε κανόνας.
Επειδή, δε νιώθουμε «τα στρατιωτάκια του» αλλά ούτε και ένοχοι για καθετί στραβό που συμβαίνει στον εργασιακό μας χώρο.
Επειδή, φαίνεται εν τέλει ότι ούτε επιθυμεί ούτε μπορεί να υλοποιήσει κανενός είδους συνεργασία με το σώμα όλων των εργαζομένων.
Επειδή, οι προτεραιότητές του είναι από ό,τι φαίνεται τελείως διαφορετικές από εκείνες που εμείς έχουμε θέσει.
Επειδή, η φιλοτέχνηση της δημόσιας εικόνας του με ποικίλους τρόπους και όχι η ουσία των πραγμάτων φαίνεται να τον απασχολούν περισσότερο.
Επειδή, το αφήγημα του ανδρός είναι ότι «όλοι εσείς φταίτε» και εγώ θα τα διορθώσω με κάποιο μαγικό τρόπο.
Επειδή, κουραστήκαμε να ακούμε ανέξοδες εξαγγελίες του για διάφορα πράγματα.
Και εν τέλει, επειδή έχει εξαντληθεί από τη μεριά μας κάθε δυνατότητα παρέμβασης για ουσιαστική συνεργασία και επικοινωνία με σκοπό την εύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων σε καίρια ζητήματα που αφορούν τη συνολική λειτουργία του νοσοκομείου.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
1. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η συνύπαρξη μαζί του είναι πλέον αδύνατη (persona non grata) και καλούμε την πολιτική ηγεσία να πάρει άμεσα θέση.
2. Άμεσα να δοθεί εφ΄όλης της ύλης κοινή συνέντευξη τύπου του Σωματείου των εργαζομένων και της Ένωσης των ιατρών.
ΤΑ Δ.Σ
Σ.Ε.Ν.Α Ε.Ι.Ν.Α.Α