Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
Αρχική ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ Ανεξήγητο Μυστήριο με γυναίκα που αιμορραγεί από το πρόσωπο και τα χέρια

Ανεξήγητο Μυστήριο με γυναίκα που αιμορραγεί από το πρόσωπο και τα χέρια


Μυστήριο αποτελεί η περίπτωση 21χρονης Ιταλίδας, η οποία εμφανίστηκε σε ιατρείο χωρίς κάποια πληγή στο δέρμα της και ανάφερε πως εδώ και χρόνια ματώνει είτε από το πρόσωπο, είτε από τις παλάμες της.
Η 21χρονη αιμορραγεί ενώ κοιμάται ή ενώ γυμνάζεται και η αιμορραγία διαρκεί από ένα έως και πέντε λεπτά. Φαίνεται πως η ένταση της αιμορραγίας εξαρτάται από το άγχος της.
Σύμφωνα με τους δύο γιατρούς που ανέλαβαν την περίπτωση, η γυναίκα έχει επηρεαστεί σε πολλούς τομείς από το πρόβλημα που βιώνει τα τελευταία τρία χρόνια. «Η ασθενής μας έχει απομονωθεί κοινωνικά διότι ντρέπεται για την αιμορραγία και σύμφωνα με αναφορά της ίδιας, έχει αναπτύξει συμπτώματα κατάθλιψης και κρίσης πανικού».
Σε ένα πρώτο στάδιο της χορήγησαν αγχολυτικά αλλά η αιμορραγία συνεχίστηκε. Μετά από πολλές εξετάσεις ώστε να βεβαιωθούν πως η νεαρή γυναίκα δεν έλεγε ψέματα, διαγνώστηκε με αιματοΐδρωση, η οποία είναι μια σπάνια πάθηση κατά την οποία ο εκάστοτε ασθενής αντί για ιδρώτα, εκκρίνει αίμα. Έτσι, οι γιατροί της χορήγησαν προπρανολόλη (φαρμακευτική ουσία που ρυθμίζει την πίεση) και κατάφεραν να μειώσουν την αιμορραγία αλλά όχι να την εξαλείψουν.
Τα τελευταία 15 χρόνια έχουν αναφερθεί περίπου 24 παρόμοια περιστατικά. Στην πλειοψηφία τους αφορούν γυναίκες ή παιδιά που παρουσίαζαν αιμορραγία συνήθως μετά από κάποια κακή εμπειρία, όπως κάποιο βίαιο περιστατικό. Βέβαια, σε όλες τις περιπτώσεις η πάθηση διήρκησε από έναν μήνα έως και τέσσερα χρόνια.
ΠΗΓΗ cnn

0Shares