Όψιμο το ενδιαφέρον σας κ. Κασόλα , για να παραμείνετε στο προσκήνιο εν όψει προεκλογικής περιόδου.
Κατ’ αρχήν, για το χαρακτηρισμό σας ως «απερχόμενου δημάρχου», θα σας συμβούλευα να σεβαστείτε , τώρα και στη εξής, την ετυμηγορία, τη θέληση των δημοτών.
Αυτοί και μόνον αυτοί θα αποφασίσουν και η απόφασή στους πρέπει να είναι σεβαστή από όλους.
Δεύτερον, αυτού του είδους οι τακτικές που αρχίσατε να υιοθετείτε εσείς και οι συμβουλάτορές σας έχουν σαν αποτέλεσμα το διχασμό της κοινωνίας και δεν συμβάλλουν στην αντικειμενική και ορθή ενημέρωσή τους.
Και σε αυτή τη κατηφόρα δεν πρόκειται να σας ακολουθήσω, γιατί πάντα ο σκοπός μου ήταν και είναι να ενώνω προσπάθειες παρά να διασπώ τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου .
Επί της ουσίας:
1. Η παραπάνω έκθεση διοργανώθηκε και τα έτη 2017 και 2018. Γιατί και τότε δεν δείξατε κανένα ενδιαφέρον για τη συμμετοχή του δημάρχου ή εκπροσώπων του δήμου στην εν λόγω έκθεση ;
Ο καθένας καταλαβαίνει .
2. Εσείς κ. Κασόλα συμμετείχατε ή επισκεφθήκατε έστω τη παραπάνω έκθεση;
Διότι, θα ήταν λογικό να ήσασταν παρών, και λόγω προηγούμενης ενασχόλησης με το θέμα ως πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ , και λόγω επαγγέλματος αλλά και λόγω των περιβαλλοντολογικών σας ευαισθησιών που προβάλλετε τελευταία.
Ο καθένας καταλαβαίνει .
3. Σχετικά με τον ισχυρισμό σας ότι συμμετείχαν όλοι οι οργανισμοί και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, «εκτός φυσικά από τον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας» σε μια ιδιωτική πρωτοβουλία, θα σας συμβούλευα να ενημερωθείτε πληρέστερα και να λέτε την αλήθεια στους πολίτες και όχι να προσπαθείτε να δημιουργήσετε απατηλές εντυπώσεις.
4. Σχετικά με την αναφορά σας για το «σύγχρονο απορριμματοφόρο της ανακύκλωσης που αγοράστηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν αγοράστηκε αλλά ήταν δωρεάν παραχώρηση της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΕ .
Αντιπαρέρχομαι το προφανές αλλά αδικαιολόγητο ψέμα σας. Θυμηθείτε ότι εμείς, ως τέως δήμος Ανακτορίου είχαμε υπερεπάρκεια μέσων αποκομιδής.
Απορώ δε, γιατί εσείς ως μέλος της τέως δημοτικής αρχής και υπεύθυνος ΦΟΣΔΑ, δεν φροντίσατε να υλοποιήσετε τις περιβαλλοντολογικές ευαισθησίες σας.
5. Τι εννοείτε με τον ισχυρισμό σας «ότι είμαστε από τους λίγους δήμους στο νομό Αιτωλοακαρνανίας που δεν έχουμε εν έτη 2019 προμηθευτεί ακόμη καφέ, κίτρινο και μπλε κάδο.»Οφείλατε να γνωρίζετε, εκτός κι αν σκόπιμα ξεχνάτε, ότι με την υπ’ αριθ. 152/2015 απόφαση του ΔΣ την 20-10-2015 εγκρίθηκε το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων και εγκρίθηκε και η απαραίτητη σχετική μελέτη. Άρα ο Δήμος μας ήταν έτοιμος για την υλοποίηση αναλόγου σχεδίου από το 2015. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί το αντίστοιχο μέτρο χρηματοδότησης της μελέτης για όλους τους Δήμους Δυτικής Ελλάδας. Εντός του έτους 2019 θα ξεκινήσουν οι εντάξειςστο πρόγραμμα και η υλοποίηση του για τους καφέ, κίτρινους και μπλε κάδους.
6. Όσον αφορά τους ισχυρισμούς σας ότι «δεν αξιοποιούνται ούτε τα μηχανήματα» , ότι «είμαι παγερά αδιάφορος» , ότι «είμαι απών κι από εκεί», τα αφήνω στη κρίση των δημοτών που μπορούν πλέον να συγκρίνουν τη διαφορά νοοτροπίας αλλά και αποτελεσματικότητας όχι μόνο σε θέματα καθαριότητας αλλά και στα υπόλοιπα θέματα του δήμου, κάτι που σας τρομάζει , λόγω προτέρου εντίμου απασχόλησής σας.
Τα «πνευματώδη» υστερογραφήματά σας (Υ.Γ.) θα μου προξενούσαν το γέλιο αν δεν έδειχναν τον κατήφορο που έχετε πάρει , διεκδικώντας το δήμο με αυτό το θλιβερό τρόπο
ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΔΕΙ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ,ΚΑΣΟΛΑ:
Αίσθηση προκάλεσε η ηχηρή απουσία του Δημάρχου Ακτίου – Βόνιτσας κ. Γεώργιου Αποστολάκη από την κορυφαία διεθνή έκθεση “Verde.tec” για το περιβάλλον και την κυκλική οικονομία που διεξήχθη στο Mec Παιανίας στις 15 – 17 Φεβρουαρίου, όπου παρέστησαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα και Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, οι οποίοι παρουσίασαν τις έως τώρα δράσεις τους.
-Γιατί ο κ. Δήμαρχος δεν παρέστη να εκπροσωπήσει και τον δικό μας δήμο?
-Απών και από εκεί ο κ. Αποστολάκης…
Μήπως απέφυγε να παραστεί στην ως άνω εκδήλωση γιατί πολύ απλά δεν έχει να παρουσιάσει κανένα έργο στον τομέα της ανακύκλωσης, του περιβάλλοντος και των έξυπνων πόλεων στον δήμο μας?.
Ή μήπως πολύ απλά «κρύφτηκε» γιατί δεν έχουμε να παρουσιάσουμε απολύτως κανένα έργο στους κλάδους της ανακύκλωσης υλικών, διαχείρισης στερεών αποβλήτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της απορρύπανσης, κλάδοι που θα δώσουν το στίγμα της νέας εποχής στην οικονομία τα επόμενα χρόνια?
Θα θέλαμε να πληροφορήσουμε την απερχόμενη δημοτική αρχή ότι στην τόσο σημαντική αυτή διεθνή έκθεση εκτός των άλλων, συμμετείχε η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εκπρόσωποι της Βουλής και των πολιτικών κομμάτων, καθώς και κορυφαίοι εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας, οι οποίοι βράβευσαν επιτυχημένες πρακτικές για την προστασία του περιβάλλοντος.
Στην διεθνή αυτή έκθεση συμμετείχαν ακόμη κορυφαίοι παράγοντες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στελέχη μεγάλων ξένων αλλά και ελληνικών επιχειρήσεων, καθώς και εκπρόσωποι όλων των οργανισμών και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκτός φυσικά από τον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας.
Οι εκδηλώσεις αυτές έγιναν με σκοπό την ενημέρωση της αγοράς (των δήμων και των φορέων διαχείρισης αποβλήτων), σχετικά με την στρατηγική που αφορά την κυκλική οικονομία. Παρουσιάστηκαν βέλτιστες πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί, η στρατηγική αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, οι τάσεις της κυκλικής οικονομίας, καθώς και τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον.
Από ότι αντιλαμβανόμαστε όλα αυτά αφήνουν παγερά αδιάφορα την σημερινή δημοτική αρχή ή μάλλον ακόμα και να συμμετείχε στην έκθεση αυτή, δεν θα μπορούσε να αντιληφθεί τι διαδραματιζόταν μέσα στον χώρο αυτό.
Αρκεί να σας υπενθυμίσουμε κ. Δήμαρχε ότι είμαστε από τους λίγους δήμους στο νομό Αιτωλοακαρνανίας που δεν έχουμε εν έτη 2019 προμηθευτεί ακόμη καφέ, κίτρινο και μπλε κάδο.
Ακόμη και το σύγχρονο απορριμματοφόρο της ανακύκλωσης που αγοράστηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, μέχρι και σήμερα δεν χρησιμοποιείται για τον σκοπό τον οποίο αγοράσθηκε, αλλά αντιθέτως χρησιμοποιείται για την αποκομιδή των κοινών (σύμμεικτων) απορριμμάτων. Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι ο δήμος μας έχει παραχωρήσει με διαγωνισμό την αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιώτες… Ούτε το ανθρώπινο δυναμικό αξιοποιειται ούτε τα μηχανήματα που θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται σύμφωνα με το σκοπό για τον οποίο προορίζονται. Δυστυχώς για ακόμη μία αφορά αποδεικνύεται πως είμαστε ουραγοί σε όλα τα επίπεδα…
Υ.Γ. 1: Αν η έκθεση ήταν για θεομηνίες, καθαρισμούς ρεμάτων, καθαρισμούς από χιόνι, διαμόρφωση δρόμων με χαλίκι, σίγουρα θα ήσασταν εσείς και άλλοι πολλοί παρόντες…
Υ.Γ. 2: Κατάλαβες τώρα? Αλλά και να είχε παραστεί ο κ. δήμαρχος στην έκθεση δεν θα καταλάβαινε καν τι γινόταν μέσα σ’ αυτή την αίθουσα.
ΚΑΣΟΛΑΣ ΕΛ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *