eisitiri
Απάτη μαμούθ είχε στήσει κύκλωμα επιτήδειων, με τη συνεργασία υπαλλήλων στις αστικές συγκοινωνίες. Το κύκλωμα είχε εκτυπώσει σε τυπογραφείο στη Δυτική Αττική 20.000.000 πλαστά εισιτήρια για τα μέσα μαζικής μεταφοράς και σκόπευε να τα διοχετεύσει στην αγορά.
Αν κατάφερναν να τα διοχετεύσουν η ζημιά για τα δημόσια ταμεία θα μπορούσε να αγγίξει ακόμη και τα 28 εκατ. ευρώ, δεδομένου ότι η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου είναι 1,40 ευρώ.
Στο κύκλωμα φέρονται ως εμπλεκόμενοι και τουλάχιστον 15 υπάλληλοι της διαχειρίστριας εταιρείας των μέσων σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ, ηλεκτρικός) της ΣΤΑΣΥ. Ενώ άλλοι 12 εργαζόμενοι στα εκδοτήρια εισιτηρίων εξετάζονται ως ύποπτοι.
Η Ασφάλεια συνεχίζει τις έρευνες για να εξακριβωθεί αν στο κύκλωμα συμμετείχαν και ιδιοκτήτες άλλων μονάδων. Για παράδειγμα, έχουν εντοπιστεί παρτίδες εισιτηρίων που τυπώθηκαν σε χώρες της Ασίας ή της πρώην Ανατολικής Ευρώπης.
Ο εσωτερικός έλεγχος της διακίνησης και πώλησης εισιτηρίων στον οποίο στηρίχθηκε το κύκλωμα, λειτουργούσε στην ΣΤΑΣΥ τα τελευταία επτά χρόνια. Από τον έλεγχο των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης, στις αρχές του έτους προέκυψε πως τα έντυπα παραλαβής εισιτηρίων από τα εκδοτήρια των σταθμών του μετρό είχαν κενά.madata.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *