Για έκτη συνεχή χρονιά, τρεις σύλλογοι, σούβλισαν στην κεντρική πλατεία ένα ολόκληρο μοσχάρι, το οποίο αφού ψηθεί για 24 ώρες, αύριο θα προσφερθεί στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης.
Με το σούβλισμα ενός μόσχου, βάρους 295 κιλών, θα αποχαιρετίσουν το 2017 οι κάτοικοι των Φερών Έβρου. Για έκτη συνεχή χρονιά, τρεις σύλλογοι, ο Αγροτικός, ο Κτηνοτροφικός και ο Σύλλογος Επαγγελματιών των Φερών, σούβλισαν σήμερα στην κεντρική πλατεία ένα ολόκληρο μοσχάρι, το οποίο αφού ψηθεί για 24 ώρες, αύριο θα προσφερθεί στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, σ’ ένα καθιερωμένο πλέον γλέντι, συνοδεία και άφθονου τοπικού οίνου.

Για το σούβλισμα «του μόσχου του σιτευτού» και την ανάγκη προβολής της κτηνοτροφίας της περιοχής μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστας Αλεξανδρής. «Η εκτροφή του ζώου γίνεται στην περιοχή του Δέλτα του ποταμού Έβρου, από παραγωγό της περιοχής και το ψήσιμο διαρκεί 24 ώρες, δηλαδή θα είναι έτοιμο για κατανάλωση αύριο το απόγευμα.

Ο στόχος μας είναι διπλός. Αφενός να προσφέρουμε στιγμές χαράς και ξενοιασιάς σε όλο τον κόσμο, να ομορφύνουμε λίγο την καθημερινότητά τους γιατί ας μην ξεχνάμε ότι η περιοχή είναι ακριτική και ο χειμώνας ιδιαίτερος και αφετέρου να δώσουμε την ευκαιρία να γνωρίσουν ότι έχουμε πολύ καλά ποιοτικά ντόπια προϊόντα, να διαπιστώσουν ότι το κρέας μας είναι αρίστης ποιότητας ώστε να εμπιστεύονται και να στηρίζουν την τοπική αγορά και τα τοπικά προϊόντα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξανδρής.
ΠΗΓΗ viraltopnews.gr/

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *