Ένα απίστευτο φαινόμενο έχει γίνει καθημερινότητα στο Μαρόκο, όπου οι κατσίκες συμπεριφέρονται σαν μαϊμούδες. Τα ζώα κυριολεκτικά σκαρφαλώνουν στα κλαδιά των δέντρων για να αναζητήσουν την τροφή τους και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά αστείο και εντυπωσιακό, αφού οι περαστικοί μπορούν να δουν κοπάδια ολόκληρα να κάθονται στα κλαδιά σαν πουλάκια.
Η αιτία αυτού του παράξενου και αστείου φαινομένου είναι τοφρούτο του δέντρου argan το οποίο μοιάζει με ελιά και φαίνεται ότι αρέσει πολύ στις κατσίκες οι οποίες κάνουν τον ταρζαν προκειμένου να το φάνε.
Ωστόσο ο καρπός του δέντρου είναι πολύ σημαντικός για τους αγρότες, αφού το κουκούτσι του περιέχει από έναν εως και τρεις πυρήνες, οι οποίοι αλέθονται και χρησιμοποιούνται στη μαγειρική και τα καλλυντικά, αποφέροντας κέρδη στους αγρότες, τα οποία οι κατσίκες «μασουλάνε» απειλώντας το φυτό με εξαφάνιση.
Έτσι παγκόσμιοι οργανισμοί αποφάσισαν να περιορίσουν το φαινόμενο και κατάφεραν να ψηφιστεί νόμος που απαγορεύει να βόσκουν τις κατσίκες στις περιοχές που φυτρώνουν αυτά τα δέντρα, συγκεκριμένες περιόδους του έτους κατά τις οποίες τα δέντρα βγάζουν φρούτα. Όταν τελειώσει η συγκομιδή και τα ώριμα φρούτα που περισσεύουν πέσουν στο έδαφος οι κατσίκες είναι ελεύθερες να βοσκήσουν και να φάνε όσα θέλουν κι έτσι και οι αγρότες σώζουν τις οικονομίες τους και το δέντρο μένει γερό και… η κατσίκα χορτάτη.
Δείτε στις εικόνες που ακολουθούν το «τσίρκο» με τις κατσίκες που προσπαθούν να φάνε το φρούτο







iefimerida.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *