Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ Απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού Αττικής: Πότε η απόφαση για lockdown και απαγόρευση...

Απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού Αττικής: Πότε η απόφαση για lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας

Απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού Αττικής: Πότε η απόφαση για lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας

Μεγάλη είναι η ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου και στο υπουργείο Υγείας για την αυξητική τάση που εμφανίζουν καθημερινά τα νέα κρούσματα στην Αττική, όπου καταγράφεται την Πέμπτη 17/9 νέο αρνητικό ρεκόρ. Ήδη στο τραπέζι υπάρχουν σχέδια για απαγόρευση μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής καθώς και νέα μέτρα στην εστίαση. Από τι εξαρτάται η απόφαση και πότε αναμένεται η εφαρμογή.

Το νέο αρνητικό ρεκόρ στην Αττική όπου τα νέα κρούσματα εμφανίζουν διαρκώς αυξητική τάση, προβληματίζει έντονα το Μέγαρο Μαξίμου και τις αρμόδιες υπηρεσίες υγείας. Η εξέλιξη αυτή φέρνει πιο κοντά τις αποφάσεις για απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού Αττική, τα sms για μετακινήσεις που εφαρμόστηκαν κατά την περίοδο της καραντίνας, αλλά και νέα μέτρα στην εστίαση.

Είναι μια εξέλιξη που υποχρεώνει επιδημιολόγους, αλλά και κυβερνώντες να εξετάζουν εκ νέου την πιθανότητα ενός καθολικού lockdown στην Αττική, όπου φιλοξενεί περί το ήμισυ του συνολικού πληθυσμού της χώρας.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Dikaiologitika News, τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να ληφθεί απόφαση για απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού Αττικής, σε περίπτωση που συνεχιστεί η αυξητική τάση στα κρούσματα από κορονοϊό στην Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρονται ότι έρχονται αποφάσεις για μάσκα παντού, sms για μετακινήσεις, ποσόστωση στην τηλεργασία, αλλά και απαγόρευση κυκλοφορίας 01:00 έως 05:00 τα ξημερώματα.
Πότε θα έρθει lockdown στην Αττική – Ποια τα στάδια των μέτρων

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εντός της επόμενης εβδομάδας, αν συνεχιστεί η ίδια επιδημιολογική εικόνα, σε πρώτη φάση έρχεται η απόφαση για μάσκες παντού και νέο ωράριο στην εστίαση. Εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες θα κλείνουν δύο ώρες νωρίτερα, στις 10 το βράδυ, αντί στις 12 τα μεσάνυχτα που ισχύει μέχρι σήμερα.

Επίσης, πάντα σε περίπτωση που τα κρούσματα αυξάνονται, έρχονται περιοριστικά μέτρα και απαγόρευση κυκλοφορίας στα απολύτως απαραίτητα.

Στη συνέχεια, εάν δεν βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα, έρχονται αποφάσεις για μετακινήσεις με sms και lockdown, αρχικά το βράδυ και στη συνέχεια, καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας για μία εβδομάδα.
Κικίλιας: Προετοιμαζόμαστε για την Αττική

«Με ανησυχεί η Αττική και η εικόνα της και για τον λόγο αυτό προετοιμαζόμαστε» είπε ο υπουργός, μιλώντας στο Mega, και συμπλήρωσε ότι «όσο επιδεινώνονται τα δεδομένα και οι δείκτες, αυτό δείχνει ότι μπορεί να χρειαστούν και άλλα μέτρα. Υπάρχει πίεση και χειροτερεύουν τα πράγματα στην Αττική και γι’ αυτό θα χρειαστούν μέτρα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.
ΠΗΓΗ