ΚΑΤΩΑΠΟΓΗ
Οι αρχαιολόγοι στην Καμπότζη ανακάλυψαν πολλές αχαρτογράφητες προϊστορικές πόλεις όχι πολύ μακριά από τον αρχαίο ναό της πόλης Άνγκορ Βατ, και πλέον είναι πεπεισμένοι ότι θα μπορέσουν να βρουν πολλά στοιχεία για την ιστορία της νοτιοανατολικής Ασίας.
Ο Αυστραλός αρχαιολόγος, Ντέμιαν Έβανς, τα ευρήματα του οποίου θα δημοσιευτούν τη Δευτέρα στην Journal of Archaiological Science, μίλησε στον Guardian για την νέα τεχνολογία λέιζερ που του έδωσε τη δυνατότητα να φέρει στο φως πόλεις 900 και 1.400 ετών που είναι θαμμένες κάτω από τα τροπικά δάση της Καμπότζης, μερικές από τις οποίες ξεπερνούν σε μέγεθος και την πρωτεύουσα Πνομ Πεν.
110616123446 6481
Ειδικοί θεωρούν ότι τα νέα στοιχεία που έχουν ερευνηθεί και συγκεντρώθηκαν το 2015, κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης αρχαιολογικής έρευνας, αποδεικνύουν ότι οι κολοσσιαίες και πυκνοκατοικημένες αυτές πόλεις, συνέθεταν τη μεγαλύτερη αυτοκρατορία στον κόσμο που γνώρισε τη μεγαλύτερη άνθησή της τον 12ο αιώνα.
Οι νέες αυτές πόλεις ανακαλύφθηκαν με τη χρήση λέιζερ που σάρωνε το έδαφος από ένα ελικόπτερο, που κατέγραψε με εξαιρετική λεπτομέρεια εικόνες από την επιφάνεια της γης. Οι ανιχνευτές αυτοί λέιζερ όμως αποκάλυψαν και έναν πολύ μεγάλο αριθμό από μυστηριώδη γεωμετρικά σχέδια που θύμιζαν πολύ κήπους.
Αρκετοί αρχαιολόγοι από όλο τον κόσμο θεωρούν ότι αυτή είναι ίσως η πιο σημαντική ανακάλυψη των τελευταίων ετών.
Ο Έβανς πιστεύει ότι οι ανακαλύψεις του θα βοηθήσουν να κατανοήσουμε πολλά για την αυτοκρατορία των Χμερ, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι θα φέρει και πάλι στο προσκήνιο την μελέτη των ανθρώπων και των λαών.
.star.gr/

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *