Η κυβέρνηση της Αυστραλίας μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με ένα “λογαριασμό” ύψους 37 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ για το εμβολιαστικό της πρόγραμμα, καθώς χιλιάδες ζητούν αποζημίωση για θέματα Υγείας που σχετίζονται με τον εμβολιασμό τους, μεταδίδει η Sydney Morning Herald.

Πάνω από 10.000 άνθρωποι ζητούν αποζημίωση για χαμένο εισόδημα, αφότου χρειάστηκε να νοσηλευτούν για σπάνιες αλλά σημαντικές παρενέργειες από το εμβόλιο, γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη κρατικά δεδομένα.

Η αποζημίωση ξεκινά από τις 5.000 δολάρια Αυστραλίας.

Η αρμόδια αρχή της χώρας (Therapeutic Goods Administration-TGA) έχει λάβει πάνω από 79.000 εκθέσεις για παρενέργειες από τα 36,8 εκατομμύρια δόσεις που έχουν χορηγηθεί, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Οι πιο συνήθεις αφορούν σε πόνο στο χέρι, πονοκέφαλο, πυρετό και κρυάδες.

Η TGA έχει επίσης λάβει 288 εκθέσεις που αξιολόγησε ως πιθανές φλεγμονές στην καρδιά, οι οποίες σχετίζονται με το εμβόλιο της Pfizer και έως 160 για σπάνιες θρομβώσεις, που σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca. Εννέα θάνατοι έχουν συσχετιστεί με τον εμβολιασμό, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων αφορά σε ηλικίες άνω των 65 ετών.

ΠΗΓΗ: EURO2DAY

Από xiromeropress