ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Πληροφορίες λένε ότι στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου , στο οποίο θα οριζόταν οι πρόεδροι και τα μέλη των Νομικών προσώπων του Δήμου οι προτάσεις του Δημάρχου ήρθαν στο τραπέζι προ τετελεσμένου.
Παραφράζοντας η Δημοτική αρχή την εγκύκλιο που επί της ουσίας λέει ότι τα Νομικά Πρόσωπα των δήμων θα διοικούνται με σύνθεση που θα αποτελείται κατά τα 3/5 από την παράταξη του Δημάρχου (ή Συμπράξεων όπου θα συμμετέχει και η παράταξη του Δημάρχου ) και κατά 2/5 από την αντιπολίτευση, έθεσε εκτός την αντιπολίτευση από την διοίκηση και πρότεινε όλα τα δικά του προσυμφωνημένα άτομα. Πληροφορίες λένε ότι δικαιολόγησε την πράξη αυτή λέγοντας ότι η εγκύκλιος δεν δίνει δικαίωμα εκπροσώπησης στην αντιπολίτευση.
Η παράταξη του πρώην δημάρχου κ Γαλούνη διαμαρτυρόμενη αποχώρησε σύσσωμη,καθώς επίσης η παράταξη του κυρίου Κομπλίτση και απο την παράταξη του Κυρίου Σταίκου ο κ. Στέλιος Παπαναστάσης.
Πληροφορίες λένε ότι η αντιπολίτευση θα περάσει σε προσφυγή κατά της απόφασης με ότι αυτό συνεπάγεται για την καθυστέρηση στην διοίκηση των Νομικών προσώπων και για το Δήμο γενικότερα.
Η άποψη μας είναι οτι η μη συμμετοχή εκπροσώπων στα διοικητικά συμβούλια των νομικών προσώπων είναι ένα μεγάλο πρόβλημα διαφάνειας ελέγχου και γενικότερα δημοκρατίας .
https://xiromeritis.blogspot.com/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *