Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022
Αρχική ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ Απόστολος Ν.Πανταζής : Ο Δήμος δεν είναι το μαγαζάκι κανενός....

Απόστολος Ν.Πανταζής : Ο Δήμος δεν είναι το μαγαζάκι κανενός….

Απόστολος Ν.Πανταζής : Ο Δήμος δεν είναι το μαγαζάκι κανενός….

Παρατηρώντας  τις εξελίξεις των δημοτικών συμβουλίων τους τελευταίους μήνες και συγκεκριμένα την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού του δήμου Ξηρομέρου για το έτος 2022 διαπιστώνω όπως και ο καθείς ότι η  δημοτική αρχή αδυνατεί να λάβει έγκριση από το  δημοτικό συμβούλιο,και  μετά απο τα  τελευταία γεγονότα και συμπεριφορές οι συνεδριάσεις του ΔΣ τείνουν  να μετατραπούν σε κωμωδία.

Είμαστε στο μήνα Ιουνίου δηλαδή πέρασε ο μισός χρόνος και δυστυχώς πρωτοφανές φαινόμενο ο Δήμος Ξηρομέρου δεν έχει εγκεκριμένο προϋπολογισμό.

Οι διαφωνίες τεράστιες μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, τα λεφτά να πάνε εδώ τα λεφτά να πάνε εκεί, ειρωνικά γελάκια,κοκόρεματα , ψεύτο παλικαρισμοί, νταιλικια, απειλές

Η δημοτική αρχή καλά θα κάνει να ρίξει τους τόνους να λειτουργήσει χωρίς ειρωνία με αξιοπρέπεια σεβασμό και ήθος όπως αρμόζει-προβλέπεται και επιβάλεται, το ίδιο οφείλει να πράξει και η αντιπολίτευση.

Το προεδρείο του Δ.Σ οφείλει να δώσει λόγο και χρόνο στους δημοτικούς συμβούλους να τοποθετούνται να εκφράζονται δημοκρατικά και με ελεύθερο πνεύμα ώστε να γίνονται κατανοητοί,και να μη γίνονται διαχωρισμοί και εξαιρέσεις.Να υπάρξει πνεύμα συνεργασίας και  πατριωτισμού για το καλό του τόπου μας 

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω κατά πόσο είναι σωστή η οικονομική πρόταση της συμπολίτευσης ούτε αυτή  της αντιπολίτευσης για τη σύνταξη του προϋπολογισμού,αυτό όμως που όλοι βλέπουμε και κατανοούμε είναι «το σύστημα».

Ενα «σύστημα» αισχρό πού συντηρείται γιατί κάποιους βολεύει  παρότι ταλαιπωρεί αφάνταστα τους πολίτες.

Θα πρέπει να γνωρίζετε προϋπόθεση για τη σύνταξη προϋπολογισμού είναι ο ρεαλισμός και να αποβλέπει στην επιτυχία.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω στη δημοτική αρχή να καταλάβει ειναι ότι η ειρωνία  και ο  δημοκρατικός διάλογος δεν μπορεί να συνυπάρχουν. Η σύνεση  απαιτεί σεβασμό στην αποψη και την προσωπικότητα του άλλου 

 Στους αρχηγούς της αντιπολίτευσης και πρώην Δημάρχους κύριο Γαλούνη και κύριο Στάικο και τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων τους καθώς τους ανεξάρτητους συμβούλους κ.κ. Ζώγα,Γεωργούλα,Λιβάνη,Λαϊνά και κύριο Γκόλια ότι κατανοώ τις ανησυχίες, την πικρία τους και ανεξάρτητα από την θετική ή αρνητική τους γνώμη και ψήφο, ΟΦΕΊΛΟΥΝ πρωτίστως  να  προασπίσουν τα συμφέροντα του δήμου και άμεσα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να βρεθεί η λύση ώστε ο Δήμος να μπορέσει να λειτουργήσει.   

Ο Δήμος δεν είναι το μαγαζάκι κανενός….

Ας μην  ξεχνούν οι  Δήμαρχοι,αντιδήμαρχοι πρόεδροι νομικών προσώπων κτλ  οτι αμείβεστε,δεν προσφέρεται   κάτι «τζάμπα» .

Σας πληρώνουν οι πολίτες, μην μπερδεύεστε  αυτοί είναι οι εργοδότες σας και όχι οι εργολάβοι .

Δουλέψτε με Σεβασμό.

Υ.Γ: Το να είσαι ηγέτης και δημιουργικός έχει διαφορά με το να πρωταγωνιστείς σε κωμική παράσταση!

Καλό Καλοκαίρι,

Απόστολος Ν Πανταζής

LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ