Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου, 2020
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ Από 18 Μαΐου επιτρέπεται η μετακίνηση σε ηπειρωτική Ελλάδα και Κρήτη –...

Από 18 Μαΐου επιτρέπεται η μετακίνηση σε ηπειρωτική Ελλάδα και Κρήτη – Από τις 25 Μαΐου στα νησιά

Από 18 Μαΐου επιτρέπεται η μετακίνηση σε ηπειρωτική Ελλάδα και Κρήτη – Από τις 25 Μαΐου στα νησιά

Ο κ. Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, ανακοίνωσε πως από την ερχόμενη Δευτέρα 18 Μαΐου θα επιτρέπεται η μετακίνηση την ηπειρωτική Ελλάδα και στην Κρήτη.

Από τη Δευτέρα 25 Μαΐου θα επιτρέπεται και η μετακίνηση στα νησιά. Όπως σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι αυτό θα αποφασιστεί εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν. Ομαλά κύλησε η πρώτη ημέρα είπε ο κ. Χαρδαλιάς και συμπλήρωσε ότι η γενική εικόνα είναι ότι τηρήθηκαν τα μέτρα προφύλαξης.
Από Δευτέρα επιτρέπονται οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα

Από τη Δευτέρα 18 Μαΐου θα επιτρέπονται πλέον οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και στη νήσο Κρήτη, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Επίσης, ενημέρωσε πως πρόθεση είναι η μετακίνηση στα νησιά να επιτραπεί από τις 25 Μαΐου και μετά και εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά. Περαιτέρω επισήμανε πως είναι μια απόφαση που θα οριστικοποιηθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Αναφερόμενος στη χθεσινή πρώτη ημέρα του δεύτερου σταδίου άρσης των μέτρων, κατά την οποία άνοιξαν σχολεία και πολλές επιχειρήσεις, είπε πως κύλησε σχετικά ομαλά, αν εξαιρέσει κανείς κάποια προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε κάποια σημεία πληρωμής λογαριασμών της ΔΕΗ, τα οποία αντιμετωπίστηκαν άμεσα και έγκαιρα, όπως σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σε ό,τι αφορά τους χώρους λατρείας, ανέφερε ότι από την Κυριακή επιτρέπονται λειτουργίες αλλά και μυστήρια, γάμοι και βαφτίσεις.

Ενημέρωσε ότι παρατείνονται μέχρι τις 21 Μαΐου τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας που αφορούν όσους διαμένουν σε κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης και δομές φιλοξενίας σε όλη την επικράτεια.
ΠΗΓΗ