Αττική -νοσοκομεία: Νέο σχέδιο έκτακτης ανάγκης με αεροδιακομιδές, διακομιδές σε όμορους νομούς & επίταξη γιατρών

0
310

Αττική -νοσοκομεία: Νέο σχέδιο έκτακτης ανάγκης με αεροδιακομιδές, διακομιδές σε όμορους νομούς & επίταξη γιατρών
Στη δεύτερη φάση περνά το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το νοσοκομεία της Αττικής με αεροδιακομιδές και διακομιδές ασθενών σε όμορους νομούς. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι όλη η Ελλάδα μετατρέπεται σε μία υγειονομική περιφέρεια, με τα δημόσια, τα στρατιωτικά και τα νοσοκομεία του ιδιωτικού τομέα.

Παράλληλα ο κ. Κικίλια ανακοίνωσε ότι στην Αττική εντάσσονται στο ΕΣΥ ακόμη 550 κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα, εκ των οποίων οι 450 non covid, ενώ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ενσωματώνεται και το 252 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (ΓΝΑ) με 250 κλίνες non covid.

Επιπλέον, ο Ερυθρός Σταυρός μετατρέπεται σε all covid νοσοκομείο, ενώ 10 κλίνες ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα στην Αττική, εντάσσονται στο ΕΣΥ.
Επίταξη ιδιωτών γιατρών

Αναφορικά με τους γιατρούς, ο υπουργός Υγείας έκανε και πάλι έκκληση στους ιδιώτες να ενταχθούν στο ΕΣΥ, προειδοποιώντας ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση 200 γιατρών το επόμενο 48ωρο, θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό να προχωρήσει επίταξη ιδιωτών γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων.

Υπενθυμίζεται, ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.465, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 227.247 (ημερήσια μεταβολή +1.5%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες..aftodioikisi.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here