Με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας Μαρίας Σαλμά ορίζονται ως κατάλληλες για κολύμβηση με νερά εξαιρετικής ποιότητας, από άποψη υγιεινής του θαλάσσιου ύδατος και υγιεινής της ακτής, για την κολυμβητική περίοδο του έτους 2022 οι παρακάτω ακτές κολύμβησης ανά Δήμο:


 


 Εγκυμονούν κίνδυνοι και απαγορεύεται:

• η κολύμβηση σε λιμάνια,

• η κολύμβηση σε απόσταση 300 m από ιχθυοκαλλιέργειες,

• η κολύμβηση σε ακτίνα τουλάχιστον 200 m από εκβολές αγωγών

διάθεσης λυμάτων ,

• η κολύμβηση σε ακτίνα 30 m τουλάχιστον από εκβολές νερών που μπορεί να περιέχουν λύματα (πχ εκβολές δικτύων όμβριων, ρέματα)

Οι Δήμοι, το Λιμενικό Ταμείο αυτών και συνδρομητικά οι Λιμενικές Αρχές θα πρέπει να φροντίσουν για την επισήμανση του μήκους των ακτών κολύμβησης και των επιτρεπόμενων σημείων, σύμφωνα με τα ανωτέρω. Επίσης, οφείλουν να μεριμνήσουν για την τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων καθώς και πινακίδων απαγόρευσης στις ακτές ή στα μήκη ακτών που δεν επιτρέπεται η κολύμβηση, σύμφωνα με τα ανωτέρω αναφερόμενα και τις επισημάνσεις της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Αιτωλ/νίας.

Η κολύμβηση σε περιοχές πέρα των ανωτέρω αναφερόμενων ακτών θα γίνεται ευθύνη των λουομένων και περικλείει πιθανούς κινδύνους .

Οι Δήμοι και τα Λιμενικά Ταμεία οφείλουν να διατηρούν καθαρές και ασφαλείς τις ακτές, συνεχώς και να προβαίνουν σε διορθωτικές ενέργειες. Επίσης, να προβούν στον ορισμό και οργάνωση των ακτών κολύμβησης και με την παρουσία ναυαγοσωστών για την προστασία και ασφάλεια των κολυμβητών.

Όλοι οι συναρμόδιοι φορείς παρακαλούνται να μεριμνήσουν για την συνεχή προστασία των ακτών, τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας και την ενημέρωση των πολιτών.

Από xiromeropress