Αφιέρωμα:Ελατού Αιτωλοακαρνανίας,το πανέμορφο χωριο πνιγμένο στο πράσινο,τα έλατα και τις καστανιές!

0
411

%ce%b5%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%853
Η Ελατού είναι ορεινό χωριό του νομού Αιτωλοακαρνανίας και είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1000 μέτρων στις πλαγιές της κορυφής Ελατοβούνι των δυτικών απολήξεων των Βαρδουσίων. Συνορεύει ανατολικά με τα χωριά της Φωκίδας Ζωριάνο και Αλεποχώρι, από τα οποία τα χωρίζει το βουνό Αρέντα.
Ανήκει στο δήμο Ναυπακτίας και έχει 107 κατοίκους (2011).
Το παλιό όνομα του χωριό ήταν Ελετσού, το οποίο έχει σλαβικές ρίζες και σημαίνει ”ευήλιος τόπος”. Η μετονομασία της σε Ελατού έγινε πολύ αργότερα και οφείλεται στα πυκνά ελατοδάση που τη σκεπάζουν. Το χωριό θα μπορούσε να παρομοιαστεί με το χαμαιλέοντα. Αυτό το περίφημο ερπετό που έχει τη μαγική ιδιότητα να αλλάζει χρώμα ανάλογα με το περιβάλλον. Κάπως έτσι και η Ελατού, που το χειμώνα φοράει τα λευκά και γίνεται ιδανικός προορισμός για τους φυσιολάτρες και το καλοκαίρι, το καθαρό οξυγόνο και η ομορφιά της φύσης επιτρέπουν σε όμορφες εξορμήσεις σε πανέμορφα μονοπάτια που θα σας μαγεύσουν…..
Το χωριό είναι πνιγμένο στο πράσινο, τα έλατα εναλάσσονται με τις καστανιές, τα πουρνάρια, τις βελανιδιέςαι πολλά οπωροφόρα δέντρα. Από το Νεραϊδάλωνο του Κερασοβουνιού μέχρι τις ρεματιές αισθάνεται ο στρατοκόπος την ειδυλλιακή ομορφιά της φύσης και ανάμεσα προβάλλει το χωριό με τα παραδοσιακά σπίτια.
Έχει πολλά γραφικά ξωκλήσια διάσπαρτα σε όλο το χωριό και φανερώνουν ένα κομμάτι της ιστορίας του χωριού. Επίσης το Σχολείο, οι πλακόστρωτες πλατείες, το Μνημείο των Πεσόντων, συνθέτουν το σημερινό πρόσωπο του χωριού που μεταβάλλεται σε τουριστικό θέρετρο.ΠΗΓΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ
%ce%b5%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%851
%ce%b5%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%852
%ce%b5%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%853
%ce%b5%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%854
%ce%b5%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%855
%ce%b5%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%857
%ce%b5%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%859

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here