ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ-ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αφιέρωμα:Καλιακούδα, η πρόκληση ενός βουνού με δεκάδες καταρράκτες ,εκπληκτικές εικόνες!


Πολλές φορές μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Άρα πολλές εικόνες, εκατομμύρια λέξεις. Και η Ελλάδα είναι τόσο έμορφη και πλανεύτρα, που να μιλάς ατέλειωτα γι αυτήν, τελειωμό δε θάχεις. Έχουν τόσες εναλλαγές τα τοπία της, που μπορείς τη μια στιγμή να σκαρφαλώνεις στα χιονοσκέπαστα βουνά της και μέσα σε λίγες ώρες να βρεθείς να αγναντεύεις ένα γαληνεμένο πέλαγο, μια παγωμένη λίμνη, ένα φουριόζικο ποτάμι,

μια εύφορη κοιλάδα. Όλα τάχει τούτη η πατρίδα. Και είναι όλα έμορφα. Το μόνο κακό είναι πως δεν την αγαπάνε όσο πρέπει οι κάτοικοί της και κυρίως οι διαφεντεύοντες τούτο τον άγιο τόπο, γι αυτό και τον λιγουρεύονται ούλοι οι ξένοι.Καλιακούδα, η πρόκληση ενός βουνού με δεκάδες καταρράκτες -απο όπου πήρε και το όνομά του-και το γνωστό Πάντα Βρέχει. Εχει ύψος 2100μ. Πυκνό ελατόδασος και είναι το βουνό κρίκος με τα άλλα βουνά της Ευρυτανίας. Ο Καρπρνησιώτης την χωρίζει απο την χελιδόνα και εχει πολλούς δασικούς δρόμους. Στο βουνό αυτό δόθηκαν πολλες μάχες το 1821-με πιο γνωστή την μάχη της Καλιακούδας εναντίον του Οθωμανικού στρατού-και έως την αντίσταση. Ο λύκος, ο αγριόγατος, ο χρυσαετός του μοριά είναι μερικά απο τα είδη που ζουν εδώ. Έχει πρόσβαση για ανάβαση απο το Μεγάλο χωριό, αρκετές πλαγιές και απότομες, όπου σχηματίζονται και χιονοστιβάδες.

Ένα επιβλητικό βουνό όπου η λατρεία της φύσης είναι ο “θεός” που ακουμπά ο επισκέπτης !


ΠΗΓΗ FACEBOOK ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΚΟΣ

Αφήστε ένα σχόλιο

comments

Comment here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.