ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ

ΑΦΙΈΡΩΜΑ:Κτιστάδες Άρτας ,το όμορφο χωριό των Τζουμέρκων που πήρε το όνομα του πολλούς μαστόρους που βρίσκονταν εκεί


Μια βόλτα στο χωριό Κτιστάδες… Με θέα την κορυφή “Στρογγούλα” των καταπληκτικών Τζουμέρκων, στην μέση περίπου της διαδρομής Άγναντα-Πράμαντα και σε υψόμετρο 730 μέτρων βρίσκεται το χωριό Κτιστάδες.
Το χωριό πήρε την ονομασία του από τους πολλούς μαστόρους που βρίσκονταν εκεί, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν “πετράδες”. Η ονομασία αυτή αντικατέστησε το σλαβικό “Κουσοβίστα” που επικρατούσε εν καιρώ πολέμου.

Κατά την είσοδο σας στο χωριό σας καλωσορίζει η παιδική χαρά με την βρύση της. Καθώς εισέρχεστε στο χωριό, συναντάτε την πλατεία. Στην πλατεία του χωριού δεσπόζουν οι 2 πλάτανοι, η εκκλησία του Αγίου Νικολάου και η υπέροχη βρύση με το μνημείο. Κάτω απ’την σκιά των πλατάνων μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας, το φαγητό ή το μεζεδάκι σας καθώς και το ποτό σας. Τα καφενεία του χωριού, η Μηλοκοκιά και ο Πλάτανος, είναι πρόθυμα να σας εξυπηρετήσουν.

Αφήστε ένα σχόλιο

comments

Comment here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.