Ο ηθοποιός Βαγγέλης Βουλγαρίδης ήταν ζεν πρεμιέ του παλιού ελληνικού κινηματογράφου που μπορεί το όνομά του να μην είναι ευρέως γνωστό όμως τον θυμόμαστε από τους ρόλους του δίπλα στις σταρ της εποχής, της Ζωής Λάσκαρη και της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Έπαιξε στις ταινίες «Ο Κατήφορος», «Νόμος 4.000» και στην ταινία «Το Δόλωμα», όπου υποδύθηκε τον Μίλτο, φίλο του Ανδρέα Μπάρκουλη. Η Καίτη που υποδυόταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη τον γνώρισε στη Ρόδο και μόλις απελευθερώθηκε έτρεξε στην αγκαλιά του. Ο Βαγγέλης Βουλγαρίδης θεωρείται από τους πιο γοητευτικούς ηθοποιούς του κινηματογράφου, που αν και έπαιξε σε μόλις 12 ταινίες έχει αφήσει το δικό του αποτύπωμα στο κινηματογραφικό πανί.
Έζησε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και διήνυσε μια ήσυχη πορεία στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1942 στην Αθήνα και το 1960, σε ηλικία 16 ετών, έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο με την ταινία «Νύχτες στο Μιραμάρε» του Ορέστη Λάσκου, όπου ενσάρκωσε τον Δημήτρη Αντωνίου στο πλευρό της Σμαρούλας Γιούλη και της Ζωζώς Σαπουντζάκη. Ακολούθησε η ταινία «Κατήφορος» του Δαλιανίδη που τον έκανε διάσημο στο κοινό.

Η επιτυχία της ταινίας ήταν τεράστια και ο Βουλγαρίδης έγινε περιζήτητος στα κινηματογραφικά πλατό. Δύο χρόνια μετά πήρε μέρος στην ταινία «Νόμος 4000» (1962) και «Μερικοί το Προτιμούν Κρύο» (1962). Η μεγάλη αναγνωρισιμότητα ωστόσο ήρθε όταν έπαιξε στο πλευρό της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην ταινία «Το δόλωμα», η οποία έσπασε ταμεία και έκοψε περισσότερα από μισό εκατομμύριο εισιτήρια. Η καριέρα του στο σινεμά έληξε τρία χρόνια μετά, το 1971 με την ταινία του 1973 «Ταγκό 2001».
Τα επόμενα χρόνια πήρε μέρος σε τηλεοπτικές παραγωγές, καθώς ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή «Λούνα Παρκ» ενώ έπαιξε στη σειρά «Στησιχόρου 73» και στη θρυλική σειρά του Φώσκολου «Λάμψη».


Ενσάρκωσε κυρίως ευαίσθητους χαρακτήρες και έμεινε στη συνείδηση του κοινού για τον ευγενικό του χαρακτήρα και τη σεμνότητα του. «Δεν δίστασα να μείνω άνεργος … Είναι πιο τίμιο να πάω να δουλέψω στα μπουζούκια από το να βγω στη σκηνή και να πω ασυναρτησίες, ανοησίες. Να κοροϊδέψω τον κόσμο», είχε αναφέρει σε συνέντευξή του.


PHGH makeleio.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *