Βελτίωση της Παλαιάς Εθνικής Οδού από την Πάτρα έως την Κάτω Αχαΐα, έργο ύψους 3,2 εκατ. ευρώ

0
114

%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b1
Ένα μεγάλο και σύγχρονο έργο με τίτλο «Συντηρήσεις στην Π.Ε.Ο. Πατρών-Πύργου (τμήμα: όρια πρώην Δήμου Παραλίας έως Κάτω Αχαΐα)» ξεκινά από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Το έργο, προϋπολογισμού 3.200.000 ευρώ, περιλαμβάνει εργασίες συντήρησης και βελτίωσης της βατότητας της Παλαιάς Εθνικής Οδού Πατρών-Πύργου στο τμήμα από τα όρια του τέως Δήμου Παραλίας έως και την Κάτω Αχαΐα, ενώ έχει διάρκεια δεκαοκτώ (18) μήνες και προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2018.
«Ένα σημαντικό έργο ξεκινά. Με ελλιπείς πόρους έχουμε κάνει ένα σχεδιασμό με έργα και παρεμβάσεις ώστε να θωρακίσουμε το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Περιφέρειάς μας. Βασικός στόχος μας είναι να συντηρήσουμε και να διασφαλίσουμε την καλή κατάσταση των δρόμων μας, σε μια εποχή που οι πόροι είναι σχεδόν εξαφανισμένοι. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε περισσότερα χρήματα για να συνεχίσουμε τη συντήρηση των δρόμων» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσιφάρας: «Τη στιγμή που το κεντρικό κράτος αναβάλλει συνεχώς την κατασκευή της Πατρών – Πύργου και γενικότερα την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού, εμείς ως Περιφέρεια, προσπαθούμε με μηδαμινούς πόρους να ανακατασκευάσουμε και να συντηρήσουμε δρόμους παλιούς που αποτελούν μόνο κίνδυνο για τους οδηγούς».
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος με την ευκαιρία υπογραφής της σύμβασης, σημείωσε πως «πρόκειται για ένα μεγάλο έργο σύγχρονων προδιαγραφών παίρνει σάρκα και οστά. Οι πολίτες της Πάτρας και της Κάτω Αχαΐας θα έχουν πλέον έναν δρόμο που θα μειώνει σημαντικά τον χρόνο πρόσβασης προς τις δύο πόλεις και παράλληλα θα αυξάνει την ασφάλεια διέλευσης που ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες ήταν περιορισμένη λόγω κυκλοφοριακού φόρτου. Η διασύνδεση των πόλεων είναι πρωταρχικός στόχος για την ανάπτυξη της Περιφέρειας μας, για αυτό άλλωστε και ο Περιφερειάρχης έκανε πριν λίγο καιρό την ένταξη Προαστιακού και σήμερα έχει ξεκινήσει να κατασκευάζεται το έργο».
Συγκεκριμένα, με το έργο προβλέπεται να εκτελεστούν:
Ασφαλτικές εργασίες τμηματικά καθ’ όλο το μήκος των 18 χλμ.,
Διαγράμμιση στο σύνολο της οδού,
Αντικατάσταση φθαρμένων και κατεστραμμένων πινακίδων,
Κοπή θάμνων και παρόδιας βλάστησης για τη βελτίωση της ορατότητας της οδού,
Καθαρισμός τάφρων,
Απόφραξη και καθαρισμός οχετών σε όλο το μήκος της οδού,
Κατασκευή κρασπεδορείθρων, πεζοδρομίων και ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή της Παραλίας του Δήμου Πατρέων,
Κατασκευή αγωγών αποχέτευσης ομβρίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here