Έβαζαν τα γιδοπρόβατα στη στρούγκα με το σουρούπωμα. Εκεί στα στρουγκολίθια καθόταν ο τσοπάνης και άρμεγε ένα ένα τα ζώα μαζεύοντας το γάλα στις ξύλινες καρδάρες. Το γάλα μετά το άρμεγμα είχε πολύ αφρό και το άφηνε λίγο να ηρεμήσει. Κατόπιν το έπηζε. Την πυτιά, ο τσοπάνος την έβρισκε από τα μικρά κατσικάκια ή αρνιά όταν τα έσφαζε που βρισκόταν μέσα στο στομάχι του ζώου.Όταν ήθελε να τυροκομήσει έκοβε ένα κομμάτι αποξηραμένης πυτιάς, τη διέλυε σε λίγο γάλα και την έριχνε μέσα στο καζάνι όπου έβραζε το γάλα.
Όταν το γάλα είχε πήξει, άρχιζε να ξεχωρίζει το τυρί από το τυρόγαλα. Το προϊόν αυτό το έριχναν σε ένα πανί με αραιή ύφανση και δεμένες ανά δυο τις άκρες του, την τσαντήλα. Από κάτω έβαζαν ένα καζάνι και μάζευαν το τυρόγαλο….
ΠΗΓΗ “ΖΩΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ”