Ο Ναύαρχος, πρώην ΓΕΕΘΑ και πρώην υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, δεν αποδέχθηκε τελικά τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας. Όλο το παρασκήνιο.

Την απόφαση να μην αποδεχθεί τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας στον ανασχηματισμό, κοινοποίησε ο Ευάγγελος Αποστολάκης με δήλωσή του στην τηλεόραση του OPEN.

“Δεν μπορώ να αποδεχθώ την πρόταση του κ. Μητσοτάκη υπό αυτές τις συνθήκες”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης ανακοινώθηκε από τον Γ. Οικονόμου ως υπουργός στο νευραλγικό και νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέωρησε ότι ο κ. Αποστολάκης έχει την ικανότητα, τις γνώσεις, την εμπειρία, τις παραστάσεις και φυσικά το κύρος να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου υπουργείου με βάση πολύχρονη εμπείρια του στις ένοπλες δυνάμεις τόσο σε επιχειρησιακό επίπεδο όσο και σε επίπεδο διοίκησης.

Με τον τρόπο αυτό ο πρωθυπουργός θέλησε να ζητήσει εμμέσως τη συναίνεση και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο κομμάτι της πολιτικής προστασίας, η οποία θα περιλαμβάνει και τη Πυροσβεστική.

Από τη δική του μεριά, ο Ευάγγελος Αποστολάκης φέρεται την περασμένη Δευτέρα να ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την πρόταση που του έκανε ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει στη θέση του κ. Χαρδαλιά. Κατά την επικοινωνία τους, ο κ. Τσίπρας του ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια επιλογή, και με τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης την επιδιώκει, δηλαδή σε επίπεδο “εντυπώσεων και προσώπων” και όχι ουσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση αλλά πρόσκληση σε αποστασία.

Ο κ. Αποστολάκης φέρεται ακολούθως να τον διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται με αυτούς τους όρους να αποδεχθεί να γίνει υπουργός της δεξιάς, κάτι που τελικά κατέληξε σε ανακοίνωση και ανατροπή.

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από πλευράς Μαξίμου.

Από xiromeropress