Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ Για αυτό δεν μπαίνουν ακόμα τα λεφτά για το επίδομα Fuel Pass...

Για αυτό δεν μπαίνουν ακόμα τα λεφτά για το επίδομα Fuel Pass 2 – Πότε θα πληρωθούν οι ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ, EFKA, ΝΑΤ, ΑΜΕΑ

Για αυτό δεν μπαίνουν ακόμα τα λεφτά για το επίδομα Fuel Pass 2 – Πότε θα πληρωθούν οι ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ, EFKA, ΝΑΤ, ΑΜΕΑ

Πολλοί είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος καυσίμων που κοιτούν ξανά και ξανά την αίτησή τους, προκειμένου να δουν αν απορρίφθηκε για κάποιο λόγο η αίτησή τους στο vouchers.gov.gr ή σε ποιο στάδιο βρίσκεται.

Υπενθυμίζεται πως στο ΦΕΚ που δημοσιοποιήθηκε για το Fuel Pass 2 δεν δίνεται ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την πληρωμή των χρημάτων. Υπάρχει μόνο ένα ασαφές εντός ολίγων ημερών.

Συγκεκριμένα γράφει, «εντός ολίγων ημερών από την ημερομηνία επιτυχούς παραλαβής και επεξεργασίας της αίτησης της/του δικαιούχου από το Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα της επιλογής της/του. Η αποστολή των αιτήσεων που πληρούν τις προϋποθέσεις της δράσης προς τα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα γίνεται το πρωί κάθε εργάσιμης ημέρας (εξαιρούνται ημέρες επίσημων και τραπεζικών αργιών)».

Για παράδειγμα μία αίτηση που έγινε στην πλατφόρμα την Τετάρτη παραμένει το πρωί της Δευτέρας 8 Αυγούστου «προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα».

Προς το παρόν επίσημη ενημέρωση για την καταβολή των χρημάτων στην τράπεζα ή στην έκδοση της ψηφιακής κάρτας δεν υπάρχει.

Υπενθυμίζεται πως στον προηγούμενο κύκλο του Fuel Pass η καταβολή των χρημάτων γίνονταν 2 ημέρες από την ημερομηνία έγκρισης της αίτησης του δικαιούχου.

Fuel Pass 2: Καθυστέρηση στην πληρωμή του επιδόματος

Ο «κόφτης» της φορολογικής δήλωσης
Αν δεν λάβετε τα χρήματα της επιδότησης, ενώ πληρείται όλα τα κριτήρια, ίσως ο λόγος για αυτό να είναι η φορολογική δήλωση. Βασική προϋπόθεση είναι ο δικαιούχος να έχει υποβάλλει στο σύστημα την φορολογική του δήλωση για το 2021. Η καταληκτική ημερομηνία για υποβολή της δήλωσης είναι η 30η Αυγούστου, ενώ για το Fuel Pass 2 η 1η Σεπτεμβρίου.

Τα στάδια της αίτησης
Μετά την αίτησή σας εισερχόμενοι στην πλατφόρμα θα ενημερώνεστε για την κατάστασή της. Συγκεκριμένα τα στάδια είναι τα εξής:

Επεξεργασία από δικαιούχο
Απορριφθείσα
Υπό έλεγχο
Προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα
Προς επεξεργασία από το τραπεζικό ίδρυμα
Εγκριθείσα
Πώς κάνετε αίτηση για βενζίνη στο gov.gr
Μπαίνετε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr (ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ) και επιλέγετε το Fuel Pass. Εισέρχεστε με τους κωδικούς Taxisnet.

Στη συνέχεια, η πλατφόρμα θα σας ζητήσει να συμπληρώσετε και επικαιροποιήσετε τα στοιχεία σας:

Διεύθυνση email
Αριθμό κινητού τηλεφώνου
Αριθμό προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού

Επίδομα χωρίς αίτηση στο gov.gr
Επίσης, οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους από τα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) κατά τις ημερομηνίες που προβλέπονται για τον ΑΦΜ τους.

Στο τελευταίο στάδιο τα χρήματα θα έχουν καταβληθεί είτε στην τράπεζα είτε στην ψηφιακή κάρτα.

Για αυτό δεν μπαίνουν ακόμα τα λεφτά για το επίδομα Fuel Pass 2 – Πότε θα πληρωθούν οι ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ, EFKA, ΝΑΤ, ΑΜΕΑ – Επικρατέστερες ημερομηνίες.
Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, οι επικρατέστερες ημερομηνίες πληρωμής του e-ΕΦΚΑ για τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων των συντάξεων Σεπτεμβρίου 2022 είναι οι εξής:

-Το ΙΚΑ(ika.gr) θα τις καταβάλλει την Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)

-Το ΙΚΑ(ika.gr) θα τις καταβάλλει την Τρίτη 30 Αυγούστου 2022 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Σεπτεμβρίου 2022 θα πληρωθούν ως εξής:

-Ο ΟΑΕΕ(oaee.gr) θα τις καταβάλλει την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

-Ο ΟΓΑ(oga.gr) θα τις καταβάλλει την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

-Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα τις καταβάλλει την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

-Το ΝΑΤ(nat.gr) θα τις καταβάλλει την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν όπως στο Δημόσιο

Τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2022 όπως το Δημόσιο.

ΑΡΧΙΚΗ

0Shares